Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med 13 PCIe-spor for grafikkort skulle ASRocks nye hovedkort være en drøm for de som virkelig trenger grafikk-kraft. (Ill.: ASRock)

Dette hovedkortet tar 13 grafikkort

Flere kort enn Windows takler.

Nå har ASRock lansert det perfekte for deg som trenger mye grafikk-kraft med H110 PRO BTC+ – et hovedkort som kan ta 13 grafikkort samtidig.

Det er flere grafikkort enn Windows 10 kan takle, siden systemet har en grense på åtte, så ASRock har inngått et samarbeid med Linux-systemet ethOS – som kan håndtere en blanding av forskjellige AMD og Nvidia-kort.

Spesillaget Linux
ethOS er spesialbygget for å grave med kryptovalutaer, og kan grave etter blokker for Ethereum, Zcash, Monero og «andre» gravbare valutaer med samtlige 13 grafikkort.

ASRock H110 Pro BTC+ kommer med 1 PCIe 3.0 x16-plass og 12 PCIe 2.0 x1-plasser for en sum på tretten, og har 3 ekstra strømkontakter, samt at det har en 8-faset strømdesign for CPU Vcore for sikre stabilitenen.

Hovedkortet skal koste omtrent 140 dollar, som blir ca 1 170 kroner, og er allerede i produksjon, sier ASRock. De sier det vil komme på markedet «veldig snart.»

Her kan du se en video fra demoen deres på Computex i år:

Kilder
ASRock
Segmentnext
Neowin

Stikkord: bitcoin, Maskinvare