Neste PlayStation kan bli kompatibel med PlayStation 4 Pro, hevder analytiker.
Neste PlayStation kan bli kompatibel med PlayStation 4 Pro-spill, hevder analytiker.

Annonse


PlayStation 5 kan komme i 2019, bli kompatibel med PS 4 Pro

Sonys PlayStation 4 har aldri solgt bedre, men etter Microsofts lansering av Xbox One X, har manges fokus gått videre til hva man kan forvente av en PlayStation 5.

Kommer defnitivt en femmer
Sjefen for PlayStation America, Shawn Layden, har i følge GamingBolt sagt at det definitivt kommer en 5. generasjon av PlayStation.

Det vil si at Sony ikke kommer til tilby iterative oppdateringer av PlayStation 4 slik mange trodde da PlayStation 4 Pro kom, og som Microsoft senere gjorde med Xbox One X.

Spørsmålet er bare hva den neste konsollen skal kunne gjøre, og når den kommer.

Annonse


PlyStations USA-sjef sier at den vil være «det neste skrittet» for Sony som helhet, men ananlytikeren Michael Pachter tror heller at den vil være et halvt skritt fremover.

Halvt skritt
– Jeg liker Shawn og tror ikke han forsøker å være misvisende, sier han til GamingBolt

– PlayStation 4 Pro er bedre teknisk enn PS4, så jeg tror dette er et halvt skritt mot PlayStation 5. Jeg tror PS5 vil bli enda et halvt skritt. Så han er ærlig når når han sier at han ikke gjør et halvt skritt. Men PlayStation 5… hvor mye raskere kan den bli? Den kommer sikkert til å støtte 4K. Kommer den til å støtte 240 bilder i sekundet? Flott. Vil den spille spill som er laget for PlayStation 4 Pro? Det er spørsmålet. Jeg tror den vil det, sier han videre.

– Så jeg tror de kommer til å bygge en konsoll som er bakoverkompatibel med PS4 Pro. Og jeg tror det vil oppfattes av forbrukerne som et halvt skritt, forteller han til GamingBolt.

Tipper den kommer i 2019
Pachter tror også at konsollen kommer når det er nok 4K-TVer på markedet til at det blir økonomisk:

– Forventningen min at den ikke kommer ut i 2018. Det vil si 2019 eller 2020. Sony tidfester det antakelig bedre fordi de kommer til å slippe en 4K-kapabel enhet når 4K-markedet for TVer når 50 prosent i USA og 35 prosent i resten av verden, sier han om når konsollen kommer.

Sony har allerede masse spill som kommer ut i løpet av resten av 2017 i begynnelsen av 2018, så det er kanskje mest sannsynlig at PlayStation 5 kommer etter dette.

PlayStation 4 ble lansert i november 2013, som gjør konsollen snart fire år gammel i år, og seks år gammel 2019.

PlayStation 3 ble derimot lansert i 2006, som vil si at det forrige gang gikk syv år mellom PlayStation-generasjonene til Sony.

Kilder
GamingBolt, 2
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse