Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Petya-angripere har lagt ut en melding på DeepPaste der de krever 100 bitcoins for å hjelpe ofre. (Ill.: Faksimile/Motherboard)

Petya-angriperne forlanger to millioner kroner for å låse opp berørte PC-er

Kan være første offisielle uttalelse fra gruppen.

Gruppen som står bak forrige ukes massive dataangrep, kan for første kan ha gitt lyd fra seg.

Krever 100 bitcoins
Det melder Motherboard som kom over et innlegg på annonseringstjenesten DeepPaste i Tor. I meldingen skriver gruppen bak Petya-viruset at de i bytte mot å låse opp PC-ene til ofrene, forlanger 100 bitcoins. Det tilsvarer rundt 2,1 millioner kroner.

Meldingen inneholder en fil som er signert med Petyas private nøkkel, noe som er et sterkt bevis på at den faktisk stammer fra gruppen. I tillegg beviser det at den som la ut meldingen, har mulighet til å låse opp de infiserte maskinene.

Les mer om dataangrepet: Gisselvaren sier at du må sende e-post til hackeren for låse opp maskinen, men nå er e-post-kontoen hans stengt.

Kravet kommer en uke etter angrepet
Det er ennå ukjent om noen har bladd opp løsepengekravet. The Verge skriver at det er så langt ikke er noen tegn til transaksjoner på en slik størrelse.

Hvorfor kravet først kommer nå, rundt en uke etter angrepet, er uvisst. Som The Verge skriver, er de fleste berørte, større selskapene tilbake i normal drift.

 

Kilder:
Motherboard,
The Verge

Stikkord: petya, skadevare