Huawei Mate 10 Pro var en av fjorårets spennende mobiler.
Huawei Mate 10 Pro var en av fjorårets spennende mobiler.

Huawei Mate 10 kan blåse Samsung Galaxy S8 av banen

Mens Huawei P10 var svært lik sin forgjenger, forventes det at Mate 10 får et skikkelig oppdatert design fra Mate 9 Pro.

Heldekkende skjermen
De ferskeste ryktene fra Kina peker mot at Mate 10 får et rammeløst design slik man forventer fra årets toppmodeller. Ifølge ryktene vil denne være på seks tommer og dekke større deler av fronten enn Galaxy S8-skjermen gjør.

Skjermen har en angivelig oppløsning på 2160 x 1080 piksler og det skal være Japan Display Inc. som står bak. Samme selskap jobber også, ifølge rapportene, med en skjerm til en ny Sony Xperia som kan bli vist frem under IFA-messen senere i år.

To kamerasensorer på fremsiden
Huawei var et av de første selskapene som gikk for et tokamera-oppsett i sine mobiler, og med Mate 10 hevdes det at den kinesiske mobilprodusenten tar et nytt steg på kamerafronten. Ifølge ryktene skal også kameraet på forsiden oppgraderes til en innretning med to sensor noe som kan bidra til å øke kvaliteten betraktelig. Et god nyhet til folk som bruker frontkameraet hyppig.

Hovedkameraet skal også oppgraderes med 3D-teknologi, iris-skanner og AR-funksjonalitet.

Sist kommer også rapportene om at brikkesettet Kirin 970 skal være klart for Mate 10. Kirin er Huaweis egenutviklede brikkesett og vår erfaring er at det yter svært godt. Kirin 970 skal ifølge rapportene bestå av Cortex-A73-kjerner, angivelig fordi lanseringen kommer for tidlig for A75-kjernene, men GPU-en er oppgradert fra en Mali-G71MP8 til G71MP12.

Mate 9 Pro var en av de beste smarttelefonene vi testet i fjor, og det skal bli spennende å se hva Huawei får til med oppfølgeren. Huawei Mate 10 blir trolig avduket i oktober eller november.

 

Kilder:
PhoneArena,
GSMArena