Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ryzen vokser raskt i statistikken til ytelsestesten PassMark, og er nå oppe i 31 prosent av brukerne. (Ill.: AMD)

31 prosent bruker nå AMD i PassMark

Historisk fremgang i siste kvartal.

Ytelsestestprogrammet PassMark brukes av entusiaster til å teste ytelsen på PCene deres og sammenligne med andre, men de henter også inn statistikk.

Steg med 53 prosent
Det er i denne som AMD nå har steget 10 prosent – fra 20,3 prosent på 1. april 2017 til 31 prosent på 30. juni samme år, som er en vekst på 53 prosent.

Dette skal være den største økningen i AMDs installerte base i selskapets historie, og i hvert fall i statistikken som PassMark samler inn.

Det er verd å få med at ikke alle som kjøper en AMD eller Intel-prosessor tester dem med PassMarks programvare, så statistikken reflekterer nok i stor grad entusiastmarkedet – der AMDs prosessorer med flere kjerner enn Intel sine ser ut til å gjøre det godt.

Det kan også være en indikasjon på at AMDs nye prosessorer blir godt mottatt i markedet som helhet.

Har vært oppe i 50 prosent
Ifølge PassMarks egne data, er det imidlertid ikke første gangen AMD har nådd så høy markedsandel, da den var nær femti prosent i 2006, så AMD har fortsatt et stykke å gå før de når gamle høyder.

Oppgangen er mest takket være Ryzen-prosessorene til selskapet. Ryzen-prosessorene finnes i utgaver med flere kjerner enn Intel tilbyr i forbrukerprosessorene sine, for en ganske billig penge.

Ble tilgjengelig i 2. kvartal
Selv om Ryzen-serien ble lansert i første kvartal, var det ikke mange installasjoner med prosessorene ettersom det var tørke i markedet for AM4-hovedkortene som kreves av dem, skriver wccftech.

I løpet av andre kvartal var Ryzen 7-familien med hovedkort imidlertid bredt tilgjengelig gjennom hele perioden, og mange har kjørt PassMark på de nye prosessorene sine.

Nå har AMD også lansert Pro Ryzen-brikker til bedrfitsmarkedet, og også annonsert Threadripper-prosessoren med 16 kjerner og 32 tråder, så det er håp for at AMD kan øke enda mer i neste kvartal på PassMarks statistikk.

Kilde
wccftech
PassMark

Stikkord: amd, Maskinvare, ryzen