Batterier i fast form reduserer eksplosjonsfaren betraktelig, og vil føre til færre skandaler av typen som skjedde med Note 7.
Batterier i fast form reduserer eksplosjonsfaren betraktelig, og vil føre til færre skandaler av typen som skjedde med Note 7.

Annonse


Samsung snart klare med batterier i fast form

Samsung kan være klare med batterier i fast form i løpet av et eller to år, skriver Korea Herald.

Reduserer risiko for eksplosjoner
Disse er den neste generasjonen etter de flytende lithium-ion-batteriene som brukes i dag, og de reduserer risikoen for antenning og eksplosjoner som til slutt førte til at Samsungs Galaxy Note 7 måtte trekkes fra markedet.

Samsung er nokså selvsikre når det kommer til utviklingen av selve teknologien:

– Det teknologiske nivået vårt for å produsere batterier i fast form vil være modent nok i løpet av et år eller to, sier en anonym Samsung-direktør til Korea Herald.

Annonse


– Det kommer imidlertid an på Samsung Electronics om teknologien vil bli brukt i telefoner, sier han videre.

Løser kronisk sikkerhetsproblem
Eksplosjonene i lithium-ion-batterier skjer når væsken på innsidet kommer i kontakt med luft eller vann på utsiden, men batterier i fast form har ikke disse problemene ettersom de bruker faste elektrolytter i stedet for flytende.

– Batterier i fast form er et realistisk alternativ til lithium-ion-batterier når det kommer til å løse de kroniske sikkerhetsproblemene, sier Choi Jun-deok, en analytiker på LG Economic Research Institute, til avisen.

LG har kommet like langt
Batterier i fast form kan altså komme i telefoner fra Samsung i løpet noen år, men også LG skal ha kommet like langt:

– Så langt jeg vet, er nivået på batteriteknologien til LG Chem også lignende, sier kilden til Korea Herald.

Batteriene er også tenkt plassert i el-biler, men teknologien vil ikke være klar for dette før i 2025, ettersom dette krever langt mer sikkerhetstesting.

Kilde
Korea Herald

Annonse