Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple brukte disse iPhone-prototypene på å designe iOS-tastaturet. (Ill.: Skjermdump/Twitter)

Disse iPhone-prototypene har du neppe sett før

Ble brukt til å designe det første iOS-tastaturet.

Tidligere Microsoft-topp Steve Ballmer latterliggjorde den første iPhonen fordi den ikke hadde fysisk tastatur. På den tiden var nemlig slike tastaturer fremtredende på Windows Mobile-enheter for businessbrukerne. Nå, ti år senere, er det nok få som savner fysiske tastaturer på sin smarttelefon.

Designet iOS-tastaturet
I går var det nemlig ti år siden den første iPhonen ble lansert, og nåværende og tidligere Apple-ansatte har delt litt av historien rundt den revolusjonerende mobilen.

Blant dem er Ken Kocienda, tidligere human interface designer ved Apple, som stod for utviklingen av det første iOS-tastaturet. På twitter har Kocienda lagt ut et bilde som viser to tidlige iPhone-prototyper som internt ble, av ukjente årsaker, omtalt som «Wallabies».

Skrekk og gru: Slik kunne iPhone blitt.

Store prototyper
Det var disse enhetene Kocienda brukte da han utviklet iOS-tastaturet, og mange er nok glade for at enhetene ble brukt til kun det og ikke lansert.

Den grå modellen har tydelige likheter med iPod-en, og legg merke til de massive rammene som omkranser skjermene på de to enhetene.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Apple, iphone