Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Godot er i gang med gravingen. (Ill.: The Boring Company/Elon Musk)

Elon Musk har startet gravingen under Los Angeles

«Godot» er i gang.

Det ble muligens oppfattet som en spøk da alt-mulig-mannen Elon Musk i fjor høst skrev på Twitter at han ønsket å starte et boreselskap kalt «The Boring Company», men det var det altså ikke.

Venter ikke lenger på Godot
Nå er boringen for alvor i gang under bakkenivå i Los Angeles i USA. Det melder Musk på Twitter.

«Vi venter ikke lenger på Godot. Den har startet boringen og har akkurat fullført det første segmentet av tunnelen i LA», melder Tesla-sjefen.

Tunnelboremaskinen er oppkalt etter Herr Godot som aldri dukker opp i teaterstykket «Mens vi venter på Godot» skrevet av franskmannen Samuel Beckett.

Elon Musk: – Uten tunneler kommer vi til å befinne oss i trafikkhelvetet for alltid.

Tunnelvisjoner
Den ultimate planen er å kjøre biler på skinnefarkoster under bakken i en hastighet på 200 kilometer i timen – og å transportere bilene opp og ned og til og fra veinettet på bakken via heiser, som vil ta opp parkeringsplasser på gatenivå.

Når en bil kjører fra en slik farkost på bakkenivå, blir det ledig plass for en ny bil å kjøre inn på den og komme seg ned i tunnelnettverket.

Utfordringene med prosjektet bli å hente inn tillatelser til å bore tunnelene, sier Musk, og selv om disse blir utstedt blir det svært kostbart å grave dem.

For øyeblikket graver Godot med en hastighet på rundt 90 meter i uken, men The Boring Company håper å øke hastigheten til 1,6 kilometer i uken.

 

Kilder:
Elon Musk,
Electrek

Stikkord: ElonMusk, transport