Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Du kan fortsatt ha med laptopen i veska på flyvninger til USA. (Ill.: Avinor Oslo lufthavn)

Bekreftet: Du kan fortsatt ha med laptopen på flyvninger til USA

Men forvent mer omfattende kontroll på flyplassene.

I våres dukket det opp spekulasjoner om at amerikanske myndigheter ønsket å innføre forbud mot større elektroniske produkter i håndbagasjen på flyvninger til USA.

Vil ikke gjelde Europa
Reisende kan nå puste lettet ut. Los Angeles Times melder at Homeland Security i går bekreftet at de ikke kommer til å innføre et slikt forbud.

I stedet kommer Homeland Security til å innføre tettere kontroll av de reisende, noe som vil gjelde 2000 daglige flyvninger fra 280 flyplasser i 105 land.

Nye sikkerhetstiltak
LA Times skriver at tjenestepersonale ikke ønsket å gå inn på hva de tiltakene innebærer, men uttaler at reisende til USA vil møte på mer kontroll på flyplassene og det vil trolig bli utplassert flere sikkerhetshunder.

Hvis ikke de nye tiltakene blir innført slik Homeland Security forventer, kan fortsatt forbudet mot bærbare PC-er, ebøker og småelektronikk større enn smarttelefoner bli innført.

Forbud mot PC-er og nettbrett i håndbagasjen
I mars innførte USA et forbud mot å ta med nettbrett og bærbar PC på flyvninger fra flere land i Midtøsten og Nord-Afrika.

Årsaken til det opprinnelige forbudet er sikkerhet. Amerikanske myndigheter frykter at terrorister har funnet en måte på å gjøre en bærbar PC om til en bombe.

 

 

Kilde:
LA Times

Stikkord: sikkerhet, usa