Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone 8 får trolig fingersensor under skjermen som eksklusiv funksjon i år. (Ill.: YouTube)

Nå demonstrerer de fingersensor under skjermen – iPhone 8 blir trolig eneste mobil med dette i år

Android-mobiler får neste år.

Qualcomm har endelig fått til en fingersensor som kan være lengre begravet ned i skjermen enn tidligere.

Nå er det ikke lenge før
Nå fungerer sensoren 800 mikrometer under glass, noe som er dobbelt så mye som tidligere, og noe Apple trolig har ventet på.

Det fungerer også gjennom metall.

Engadget har testet en mobil med teknologien innebygget, men det er en Vivo-prototype og kanskje med eldre maskin- og programvare, for den er en god del tregere til å låse opp enheten enn fingersensor på hjemknapp – omtrent ett sekund tar det, i tillegg til at området som godkjenner fingeren er ganske lite.

Apple gjør sin egen greie med slik teknologi
Vivo, den amerikanske elektronikkprodusenten som også lager TV-er, forklarer det er et kostspørsmål, og at hele skjermen på en mobil kan dekkes av en slik sensor, om ønskelig, men at at det altså vil drive opp prisen.

De første Android-mobilene med teknologien vil være klare tidlig neste år, men Apple har selv to patenter på teknikken, og alle forventer en iPhone 8 i år. Enten har de kjøpt opp all egen teknologi, eller så lisensirer de Qualcomms eksklusivt i år, før alle andre.

 

Kilder:
CNET
Engadget

Stikkord: iphone, iphone8, Mobil