Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Du skal kunne bruke Token Ring for å låse opp PC-en din. (Ill.: Token)

Her er ringen som kan låse opp PC-en og bilen din

Du skal også kunne betale med den.

I fremtiden ser det ut til at smarttelefonen både kan erstatte nøklene og bankkortene dine, men kan en ring gjøre samme nytten?

Token Ring
Det tror i hvert fall selskapet Token som i går kunne annonsere deres første produkt: Token Ring. Denne ringen er designet for å kunne autentisere brukeren og brukes til å låse opp «alt›.

Ettersom Token Ring har støtte for både Bluetooth og NFC kan den brukes til å betale med. Mer funksjonalitet er på vei, men vil i visse tilfeller kreve tilleggsprodukter.

Ringen blir blant annet tilgjengelig i fargen Rose Gold.
Ringen blir blant annet tilgjengelig i fargen Rose Gold. (Ill.: Token)

Store samarbeid
For å gjøre dette mulig, har Token inngått samarbeid med flere store selskaper, deriblant Mastercard, Visa og Microsoft. For banktjenester må man legge inn bank- og kredittkortene sine i Tokens dedikerte apper til iOS og Android – det er ikke mulig å bruke tjenester som Android Pay og Apple Pay med Token Ring.

Samarbeidet med Microsoft handler om å kunne åpne Windows 10-maskiner med ringen.

Når det gjelder å låse opp bilen og huset, ble Token nødt til å designe en egen løsning og planlegger å selge en oppkoblet lås som kan kobles til bilen eller husdøren. Til bilbruk må du i tillegg sende inn ekstranøkkelen din (FOB) til Token slik at selskapet kan designe en spesiell billås.

Prisen på Token Ring starter på 249 dollar og blir tilgjengelig i fargene Rose Gold, Brushed Sterling og Rhodium. For billøsningen må du ut med 399 dollar. Selskapet planlegger å starte utsendingene i desember i år.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: teknologi, token