Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Du kan med enkelthet nedgradere til iOS 10. (Ill.: Apple)

Har du problemer med iOS 11-betaen? Slik nedgraderer du til iOS 10

Det er gjort på 1, 2, 3.

Denne uken gjorde Apple iOS 11-betaen tilgjengelig for hvermansen slik at den som måtte ønske å teste en uferdig versjon av mobil-OS-et, kan gjøre det.

Problemer? Da kan du nedgradere
Ettersom det er snakk om uferdig programvare, er det ikke nødvendigvis lurt å installere det på hovedenheten din. Vår erfaring er at iOS 11-betaen fungerer godt på flere enheter, men dårlig på andre.

Merk at hvis du ønsker å gjenopprette til en sikkerhetskopiert utgave, må du ha sikkerhetskopiert iOS 10 før du oppdaterte til iOS 11. Før man oppgraderer til iOS 11 blir man nemlig bedt om å sikkerhetskopiere den nåværende versjonen, men det er flere som velger å hoppe over dette trinnet.

Slik nedgraderer du fra iOS 11 til iOS 10:

  1. Last ned den seneste versjonen av iTunes.
  2. Last ned IPSW-filen som samsvarer med din iOS-enhet. iOS 10.3.3-beta for utviklere kan lastes ned her, og for vanlige testere finnes nedlastningen her.
  3. Koble iOS-enheten din til PC-en med en Lightning-kabel. Når enheten er koblet må du sette den i gjenopprettingsmodus. Det gjør du slik:
    1. iPhone 7 og 7 Plus: Hold strømknappen og Volum ned-knappen helt til du ser koble til iTunes-logoen.
    2. Andre iOS-enheter: Hold strømknappen og hjemknappen til du ser koble til iTunes-logoen.
  4. Option (⌥)-trykk på gjenopprettingsknappen (Windows-brukere må bruke Shift-knappen) og velg IPSW 10.3.3-filen som du lastet ned i steg 2. Trykk gjenopprett for å tilbakestille enheten til iOS 10.3.3.
  5. Når prosessen er fullført, kan du sette opp enheten din enten som en fersk enhet eller gjenopprette en iOS- eller iTunes-kopiering.

Bak denne hendige guiden står 9to5Mac som også har lagt ut en video fra hele prosessen.

 

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, ios, Tips