Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nye rapporter hevder at iPhone 8 kommer senere enn normalt. (Ill.: ConceptsiPhone/YouTube)

Hevder Apple har OLED-problemer – iPhone 8 kan bli vanskelig å få tak i

Du kan bli nødt til å vente en stund.

Det forventes at Apple skal vise frem nye iPhone-modeller om drøye to måneder. iPhone 8 forventes å bli en skikkelig stor oppgradering fra fjorårets modeller med et kantløst design og en OLED-skjerm.

Produksjonsutfordringer
Ifølge nye rapporter fra Digitimes, som ikke alltid er like treffsikre, opplever Apple store problemer med OLED-panelene. Rettere sagt er det snakk om leveransen av disse panelene som nå virker som flaskehalsen i produksjonen.

Nettstedet siterer «industrikilder» som sier at iPhone-produksjonen holdes tilbake på grunn av få leveranser av OLED-paneler. Samsung er den eksklusive produsenten av disse skjermene.

Den velkjente analytikeren Ming-Chi Kuo har også uttalt at Apple har støtt på produksjonsutfordringer.

Mulig begrenset tilgjengelig i 2017
Hvis rapportene til Digitimes stemmer, vil det bli få iPhone 8 tilgjengelig ved lansering i september. Det hevdes at rundt 3–4 millioner enheter er klare for levering i september. Apple selger som regel godt over det i løpet av en åpningshelg for en ny iPhone.

OLED-leveransen vil også påvirke tilgjengeligheten av iPhone 8 ut året, ifølge Digitimes.

«Basert på de nåværende leveransene av OLED-paneler, vil det bli vanskelig for iPhone å sende ut 50–60 millioner OLED-baserte iPhoner i 2017, sier kildene», skriver nettstedet.

 

Kilder:
Digitimes

Stikkord: Apple, iphone