Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Misfornøyde spillere gav GTA V dårlig score på Steam. (Ill.: Skjermdump)

GTA-utgiver endrer ordlyden etter mod-slakt

Spill: Men setter krav til skaperne.

For en uke siden skrev vi om feiden mellom Rockstar Games, utgiverne bak GTA-serien, og modifiseringssamfunnet. Det hele startet da spillutgiveren gikk etter modifiseringsprogramvaren OpenIV.

Endrer ordlyden
Spillfellesskapet var ikke særlig begeistret for dette, noe som førte til at GTA V ble rammet av dårlige anmeldelser på Steam og en underskriftskampanje. Før helgen sendte Rockstar ut en pressemelding der de la ut sin støtte for mod-samfunnet.

«Rockstar Games har tro på rimelig fankreativitet, og ønsker spesielt at skapere viser frem deres lidenskap for spillene våre. Etter diskusjoner med Take-Two, har Take-Two gått med på at de ikke vil foreta seg noe juridisk rundt tredjepartsprosjekter som involverer Rockstars PC-spill som er énspiller, ikke-kommersielt og som respekterer rettighetene til den intellektuelle eiendommen for tredjeparter.»

Kan fortsette gå etter skapere
Selv om dette ikke beskytter samtlige prosjekter fra en tredjepart, betyr det at prosjekter gjennom OpenIV-initiativet kan fortsette, innen rimelighetens grenser.

Take-Two kan fortsatt gå etter og stenge prosjekter fra tredjeparter.

Nylig mottok OpenIV en oppdatering og er tilbake som før. Det ser dermed ut til at de massive protestene gav gjennomslag.

 

Kilde:
PC Gamer

Stikkord: gta, Spill