Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft kan gjøre det mindre attraktivt å stjele Windows 10-enheter. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Er det slik Microsoft vil stanse PC-tyveri?

Ønsker å fjernlåse Windows 10-maskiner uten tilkobling.

Mobilprodusenter har i flere år nå gjort det mindre attraktivt å stjele smarttelefoner ved å implementere teknologi som gjør enhetene ubrukelige når de blir stjålet. Noe som gjør at det er nærmest umulig å videreselge dem.

Bruker nødanrop-teknologi
Nå kan liknende teknologi være på vei til PC-ene og Windows 10. Tidligere i år annonserte Microsoft «PC-er som alltid er oppkoblet» som har mobiltilkobling. PatentScope har kommet over et nytt Microsoft-patent som indikerer at brukerne ikke trenger mobilabonnement for å beskytte enhetene deres.

I stedet ser det ut til at Windows 10-PC-ene med ARM vil dra nytte av «nødsamtale»-teknologien som gjør det mulig for smarttelefoner å foreta nødanrop selv uten SIM-kort. Ved å ta i bruk denne teknologien, kan enheten beskyttes ved at det sendes et signal til den selv om den ikke har et SIM-kort, eller at dette er deaktivert.

Dermed kan en eier fjernlåse enheten sin hvis den blir stjålet.

Kan bli sporet
Dette vil muligens kreve en avtale mellom Microsoft og mobiloperatører, men per nå ser det ikke ut til at brukeren må foreta seg noe direkte.

En ulempe ved dette er at brukerne kan bli sporet selv om ikke mobiltilkoblingen er aktivert.

Hva mener du? Er det på tide at slik teknologi kommer til PC-ene?

 

Kilder:
PatentScope,
MSPowerUser

Stikkord: Microsoft, patent, sikkerhet, windows10