Den kinesiske nettkjendisen Papi Jiang må se seg om etter andre inntekter nå som direktestrømming blir forbudt.
Den kinesiske nettkjendisen Papi Jiang må se seg om etter andre inntekter nå som direktestrømming blir forbudt.

Annonse


Kina forbyr direktestrømming: Lar seg ikke sensurere

Kinesiske myndigheter er kjent for sin strenge sensur av medier, og dette er en kjent sak også i sosiale medier – der tilbyderne regelmessig luker ut sensitive poster basert på nøkkelord-søk.

Blir for vanskelig å sensurere
Selv om direktestrømming av video er vilt populært i landet, og omsatte for vanvittige 76,5 milliarder kroner i 2016, blir det rett og slett for vanskelig å holde styr på for myndighetene.

Nå har de beordret Weibo, iFeng og ACFUN til å stoppe all direktestrømming av både lyd og bilder.

Disse nettsidene opererer «ikke i tråd med nasjonale audiovisuelle reguleringer og sprer negativ tale,» heter det fra myndightene.

Annonse


Største sosiale nettverk i Kina
Weibo, som er et av verdens største sosiale nettverk og også en svær plattform for direktestrømming, har bekreftet at de har mottatt ordren fra myndighetene og jobber med å finne ut av hvem som rammes av det.

De har 340 millioner aktive brukere, og direktestrømming er en stor inntektskilde for dem.

De andre som er rammet, som nyhetsportalen iFeng og ACFUN, som er en videoside, er også svært populære i Kina.

Stor inntektskilde
Flere av landets største Internett-kjendiser bruker direktestrømming som en stor inntektskilde, ettersom de kan tipses og dermed tjener store penger.

Kinas «Internett-dronning,» videobloggeren Papi Jiang har for eksempel 44 millioner følgere på tvers av flere plattformer – og har 23 millioner på Weibo alene. Hun har også tidligere kommet i mydighetenes søkelys på grunn av «støtende språk.»

Nå blir det imidlertid slutt på direktestrømmingen på disse plattformene, men myndighetenes forsøk på kontrollere Internett slutter antakelig ikke med dette.

Kilde
Mashable

Annonse