Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung Galaxy Note 8 får fingersensor på baksiden, i likhet med S8, hevder Evan Blass. (Ill.: Samsung)

– Galaxy Note 8 vil koste 9 500 kroner og kommer i september

Blir Samsungs dyreste.

Superlekkeren Evan Blass i nettavisen Venturebeat har slått til igjen, og kan nå fortelle oss om prisen og lanseringsdatoen for etterlengtede Samsung Galaxy Note 8.

Dyreste fra Samsung
Den blir den dyreste telefonen fra Samsung så langt, og vil koste omtrent 9 500 kroner – eller 999 euro – når den kommer mot slutten av september.

Det mulig at telefonen blir vist frem først under et Unpacked-arrangement den 26. august.

Note 8 får i følge Blass en 6,3-tommers AMOLED skjerm med det samme 18,5:9-skjermforholdet som Galaxy S8-serien har.

Skal skilles fra S8
For å skille Note 8 fra S8 Plus, som har en litt mindre skjerm på 6,2 tommer, kommer telefonen med dobbeltlinsekamera og S Pen-stylus.

Telefonen får også de samme Exynos 8895 eller Snapdragon 835-brikkesettene som S8, men får i tillegg 6 GB RAM å boltre seg på.

Kameraet skal få to linser på 12 megapiksler hver med uavhegngige optisk bildestabilisering for begge linsene.

Fingersensor på baksiden
På baksiden får telefonen også en pulssensor og en blits – i tillegg en fingersensor, som altså ikke blir innebygget i skjermen denne gangen.

Fingersensoren skal imidlertid være plassert lenger fra de andre elementene, slik at den blir lettere å treffe på Note 8.

Videre får telefonen et «konservativt» batteri på 3300 mAh, skriver Blass, som kan være fordi de ønsker å være forsiktige etter skandaletelefonen Note 7.

Samsung skal også ha forbedret bruken av delt skjerm, slik at dette blir enklere å bruke, og skal ha gitt S Pen-en flere funksjoner.

Kilde
Venturebeat

Stikkord: Mobil, note, samsung