Samsung Pay er mye bedre enn Apple Pay fordi alle butikker har førstnevnte, men få sistnevnte.
Samsung Pay er mye bedre enn Apple Pay fordi alle butikker har førstnevnte, men få sistnevnte.

Annonse


Samsung Pay er god nok grunn for meg å la iPhone ligge hjemme

Apple Pay er ikke lansert i Norge. I USA er tjenesten offisielt lansert, men det betyr ikke stort. Vær derfor ikke sørgelige for det, men vær for at Samsung Pay ei heller kan brukes.

Apple Pay neppe et stort savn i Norge
For hele poenget med en slik betalingstjeneste må være at man faktisk kan la kortene ligge hjemme, noe du bare kan glemme i USA, i hvert fall på vestkysten. Det ødelegger også mye for Apple Watch, som kunne vært smart.

Problemet er at svært få butikker og kjeder her støtter Apple Pay (jeg er også sikker på at jeg har bevitnet at flere av kjedebutikker som skal støtte Apples system, ikke har støtte i den lokale butikken), jeg blir faktisk overrasket når så er tilfellet, og ingenting har bedret seg i løpet av tre år utover støtte hos mange banker.

Årsaken er at de krever ekstra utstyr – det gjør ikke Samsung, og for en mye bedre sti det har vært å trå.

Annonse


Imponerer i kassa
Det er ofte ekspeditøren, noe nervøst, spør om jeg trenger Apple Pay, på en måte som får meg til å tro at de mangler støtte, så da sveiper jeg opp det kortet jeg ønsker fra hjemskjermen og plasserer fingertuppen på baksiden (vi har lært å unngå kameraet, men hjemknappen er fremdeles bedre til dette), og vips har vi betalt og en kvitteringsmelding kommer automatisk. Det største problemet er de i kassa som tar mobilen fra meg for å scanne strekkoden – S8+ har så mye skjerm at de er redd for å miste den.

For Samsung Pay (selskapet vil ikke fortelle oss når tjenesten lanseres i Norge) fungerer med eksisterende betalingsterminaler, noe som betyr at de fungerer over alt, vel nesten: kortleserne de rullende gatekjøkkene bruker på mobilen kan ikke kommunisere med en mobil med Samsung Pay.

Det er deilig å la lommeboken ligge hjemme, og man kan lagre bonuskortene sine i betalingsappen til Samsung, også. I samme app har man oversikt over siste transaksjoner, også tjener man litt bonuspoeng som kan løses inn i gavekort og ymse om man bruker kortene nok.

Apple lot oss kvitte oss med iPad-en på en behagelig måte, det samme har de ikke klart med kortene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse