iMac Pro ser ut til å bli superkraftig.
iMac Pro ser ut til å bli superkraftig.

Annonse


– iMac Pro får nestegenerasjons «server-prosessor» fra Intel

Under WWDC tidligere denne måneden avduket Apple den heftige iMac Pro som kommer til Norge i desember, men selskapet gikk inn på de detaljerte spesifikasjonene til kraftmaskinen.

Prosessor i serverklassen
Blant annet er det ikke kjent hvilken prosessor som skal sitte i iMac Pro – man vet dog at man ikke kan oppgradere RAM – bortsett fra at det er snakk om en åttekjerners Xeon-prosessor fra Intel.

Bloggen Pike’s Universum hevder at PC-en kan bli drevet av Intel nestegenerasjons Skylake-EX- og Skylake-EP-prosessorer. Disse er basert på en plattform hvis kodenavn er «Purley».

Informasjonen skal ha bli funnet i fastvarefilene i utviklerbetaen til macOS High Sierra, der det nevnes at iMac Pro vil bruke Intels serverklasse LGA3647 socket og ikke LGA2066 socket som er for tradisjonelle datamaskiner, melder bloggen.

Annonse


Les også: – iMac Pro er ikke overpriset.

ARM-prosessor også om bord
Hvis dette viser seg å stemme, vil iMac Pro drives av Xeon-prosessor i serverklassen fremfor den nylig annonserte Core-X-serien med Skylake- og Kaby Lake-prosessorer som bruker LGA2066 socket.

I tillegg hevder Pike’s Universum at alt-i-ett-PC-en også vil ha en ARM-prosessor slik som de nye MacBook Pro-modellene med Touch Bar har for ekstra sikkerhet. Det kan også åpne for at Touch ID blir tilgjengelig for iMac Pro.

 

Kilde:
Pike’s Universum

Annonse