Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iMac Pro ser ut til å bli superkraftig. (Ill.: Apple)

– iMac Pro får nestegenerasjons «server-prosessor» fra Intel

Kan bli mye kraftigere enn først antatt.

Under WWDC tidligere denne måneden avduket Apple den heftige iMac Pro som kommer til Norge i desember, men selskapet gikk inn på de detaljerte spesifikasjonene til kraftmaskinen.

Prosessor i serverklassen
Blant annet er det ikke kjent hvilken prosessor som skal sitte i iMac Pro – man vet dog at man ikke kan oppgradere RAM – bortsett fra at det er snakk om en åttekjerners Xeon-prosessor fra Intel.

Bloggen Pike’s Universum hevder at PC-en kan bli drevet av Intel nestegenerasjons Skylake-EX- og Skylake-EP-prosessorer. Disse er basert på en plattform hvis kodenavn er «Purley».

Informasjonen skal ha bli funnet i fastvarefilene i utviklerbetaen til macOS High Sierra, der det nevnes at iMac Pro vil bruke Intels serverklasse LGA3647 socket og ikke LGA2066 socket som er for tradisjonelle datamaskiner, melder bloggen.

Les også: – iMac Pro er ikke overpriset.

ARM-prosessor også om bord
Hvis dette viser seg å stemme, vil iMac Pro drives av Xeon-prosessor i serverklassen fremfor den nylig annonserte Core-X-serien med Skylake- og Kaby Lake-prosessorer som bruker LGA2066 socket.

I tillegg hevder Pike’s Universum at alt-i-ett-PC-en også vil ha en ARM-prosessor slik som de nye MacBook Pro-modellene med Touch Bar har for ekstra sikkerhet. Det kan også åpne for at Touch ID blir tilgjengelig for iMac Pro.

 

Kilde:
Pike’s Universum

Stikkord: Apple, imac