Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Facebook vil hindre at noen knabber profilbildet ditt

Tester ut ny funksjon.

Facebook ønsker å få en slutt på at folk stjeler profilbildene til andre.

Profilbildebeskyttelse
Nå tester det sosiale mediet ut en ny funksjon som skal hindre dette. For øyeblikket foregår testingen i India, og Facebook-brukere i landet ser nå et nytt «profile picture guard»-valg på profilsiden.

Når denne funksjonen er aktivert, vil ikke andre kunne lagre bildet ditt direkte eller ta skjermbilde med en Android-enheten. I tillegg vil personer som ikke er på vennelisten din ikke kunne merke profilbildet ditt uansett hva innstillingene dine er.

Testes i India
For å gjøre det klart for andre at et profilbilde er beskyttet, vil Facebook vise en blå kantlinje og et skjold over bildet for å indikere at det er beskyttet. Videre samarbeider selskapet med illustratører for å lage design som man kan legge over bildet. Det viser seg nemlig at det er mindre sjanse for at noen kopierer et profilbilde som er dekket med mønstre.

Bakgrunnen for dette er rapporter fra sikkerhetsorganisasjoner som sier at flere kvinner i India ikke føler seg komfortable med å dele et bilde som kan bli sett av to milliarder brukere og de er bekymret for hvordan bildet kan bli misbrukt.

Facebook ser på muligheten til å rulle ut denne funksjonen til sine brukere globalt.

Ønsker du å beskytte profilbildet ditt på liknende måte? Har det skjedd at noen har kopiert det?

 

Kilde:
Facebook

Stikkord: facebook, sikkerhet