Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple og Qualcomm kjører hardt mot hardt. (Ill.: Apple)

Apple: Qualcomms ulovlige praksis skader hele industrien

Brikkesettprodusenten slår knallhardt tilbake.

I den juridiske tvisten mellom Apple og Qualcomm har førstnevnte oppdatert sin klage med flere påstander.

Mener at Qualcomm ødelegger for flere
Blant annet mener iPhone-produsenten at Qualcomm kneler innovasjonen og at selskapets praksis ødelegger for hele industrien.

«Qualcomms ulovlige handlinger skader både Apple og hele industrien», heter det i en uttalelse fra Apple som mener at de kun skulle ha betalt royalties for teknologien bak radiobrikken som Qualcomm leverer til iPhone.

«Vi verdsetter verdien med intellektuell eiendom, men vi skal ikke være nødt til å betale dem for teknologigjennombrudd som ikke har noe med dem å gjøre», legger Apple til.

Slår tilbake
Ifølge brikkesettprodusenten omfatter royaltyene mer enn bare en enkelt brikke. I et svar skriver Qualcomm at selskapets innovasjoner ligger i bunn av enhver iPhone og muliggjør de viktigste bruksområdene og funksjonene på disse enhetene.

«Det er rett og slett usant at Qualcomm ønsker å samle inn royalties for Apple-innovasjoner som ikke har noe å gjøre med Qualcomms teknologi», heter det en i en uttalelse fra Don Rosenberg, executive vice president i Qualcomm.

Møtes i retten
Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

Qualcomm ønsker nå å stanse importen av iPhone til USA.

 

Kilde:
CNet

Stikkord: Apple, qualcomm, søksmål