Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Oppdateringen av Google Drive den 28. juni vil gjøre det enklere å sikkerhetskopiere hele maskinen din - men lagringen koster. (Ill.: Google)

Snart kan Google Drive sikkerhetskopiere hele maskinen din

Men lagringen koster.

Rett etter at Microsoft oppdaterte OneDrive med Files on Demand i den siste Insider-versjonen av Windows 10, lanserer Google nå noe av det samme.

Ny sikkerhetskopiering
Google Drive blir oppdatert den 28. juni med det nye verktøyet Bakcup and Synchronization, som har potensiale i seg til å sikkerhetskopiere hele maskinen din.

Verktøyet lar deg ganske enkelt velge hvilke mapper du ønsker å sikkerhetskopiere til Google Drive, og så laster det sømløst filene opp.

Dette gjør at du kan laste opp hele harddisken om du vil, og ellers kan du velge enkeltmapper.

Mer 15 GB koster penger
Verktøyet er laget med tanke på forbrukere som har behov for sikkerhetskopiering, og ikke på bedriftsbruk – den oppdateringen kommer ikke før senere på sommeren.

Det er derimot ikke gratis å laste opp massse filer til Google Drive – det koster penger å lagre mer enn grensen på 15 GB, så man trenger å passe litt på størrelsen på sikkerhetskopiene.

Skulle man trenge å laste opp mer enn dette, koster det 9,99 dollar i måneden for å lagre en terabyte med data, som skulle bli rundt 85 kroner.

Kilder
Redmonpie
Lifehacker
Google

Stikkord: Google, Sikkerhetskopiering