PartyLink kobler mobil mot konsoll. En rekke småspill kommer fra Sony fremover.
PartyLink kobler mobil mot konsoll. En rekke småspill kommer fra Sony fremover.

Annonse


SNIKTITT: Med mobilene til vennegjengen vil Playstation være partykongen din

Los Angeles (ITavisen:) Vi må ærlig talt innrømme vi trodde dette skulle bli litt teit.

Vennene dine har jo mobilen i lomma på festen uansett
Vi er ikke så fans av å spille typen partyspill der dine typeste, mørkeste hemmeligheter avdekkes for hele E3 (en liten overdramatisering, men vi hadde 10 tilskuere av 68 390 E3-besøkende).

Det er liksom ikke vår greie, men det endte opp med å være morsomt, og ikke så teit som vi hadde trodd – det var faktisk morsomt, selv med personer vi ikke kjente fra før av (det gjorde spillet That’s You! litt vanskelig denne gang, men desto morsommere med venner, vil jeg tr0).

PartyLink fungerer slik: personen med Playstation kjøper et spill, vennene dine laster ned appen til spillet gratis til sin mobil.

Annonse


Opp til fire spillere kan være med, og følgende spill testet vi med tre andre spillere:

  • Hidden Agenda (løs mordmysterier)
  • That’s You! (vennepartyspill)
  • Frantics (arkade-moro, useriøse minispill)
  • Knowledge is Power (quiz)

Mest moro
I flere av spillene, inkludert Frantics, That’s You! og Knowledge is Power, bruker man mobilen for å knipse bilde av seg selv, som plasseres på morsomme måter på karakterene i de forskjellige spillene.

Hidden Agenda er det eneste av spillene med mørk tematikk der man sammen med vennene må bekjempe seriemordere (her lånes det fra Until Dawn, skrekkspillet til Playstation 4).

Innholdet er voksent, og en av vennene dine vil få et spesialkort, som bare personen kan se på mobilen. Personen som får kortet har, ja du gjettet riktig, en skjult agenda.

Spennende den korte tiden vi testet, men hvor langt eller involverende det er i lengden kan vi ikke si noe om. Spillet er som en film der alle kan bestemme handlingen.

Kanskje den beste måten å quizze på
Quiz-spillet har over 1000 morsomme spørsmål som vil treffe spillere godt, og presenteres på en ditto morsom måte. Det handler om å prøve å ha det moro uten FIFA når gjengevennen samles

That’s You! har en spesiell vri. I stedet for å vinne på vanlig måte, er det best å være enige om at den ene kompisen i vennegjengen garantert er den første som spør “er vi der enda på bilturen?”, eller av typen at den andre vennen er sær på en måte resten av gjengen kan skrive under på, og på den måten tjener de poeng på å kjenne deg godt, på en morsom måte.

Alt i alt hadde vi det morsomt med spillene, vi brukte vel rundt 15 minutter på hvert av dem, noe som var nok til å få en følelse av at det er morsomt, men uten garanti for dybden eller hvor gøy det er i lengden.

Uten tvil en smart måte å bruke mobilen på, og man kan spille selv om konsollen mangler Internett-forbindelse.

Playstation Plus-medlemmer kan laste ned That’s You! gratis 4. juli.

Annonse