Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Disse damene kommer til din skjerm, om spillet er bra, 23. august. (Ill.: Sony/Naughty Dog)

SNIKTITT: Det er nok bare å glede seg til nye Uncharted: – Vi har stappa spillet fullt av nye eventyr

Spill: Los Angeles (ITavisen:) Lite har forandret seg, men de gjør det fortsett bedre enn de fleste.

Los Angeles (ITavisen:) Vi fikk gleden av å se nye Uncharted: The Lost Legacy, på bokstavelig talt kloss hold, når Sony inviterte oss til en personlig visning med en av manusforfatterne som har vært med lenge.

FØLG OSS PÅ E3.

Kun det beste når man skal imponere
Playstation 4 Pro: Check. Gigantisk toppspekka Sony TV med HDR: Check. Klar? Det var vi også, til vi fant ut at vi ikke fikk spille selv, det gjorde teamet for oss. Vi skjønner kanskje greia: Spillet er ikke helt ferdig og de gjorde alt for å bevege gamepad-en på en måte som fikk vist frem grafikken på best mulig måte, og ja, den er cinematisk flott.

– The Lost Legacy vokste fra tanken om at vi skulle lage en DLC til Uncharted, men så ble det så mye innhold at vi til slutt endte med å lage et spill alle kan spille uansett om du har vært borti Uncharted tidligere eller ikke. Du trenger ei å eie de andre spillene eller kjenne historiene i dem, forklarer en av sjefs-manusforfatterne Josh Scherr.

Scherr har vært med siden det første Uncharted-spillet, Uncharted: Drake’s Fortune, kom i 2007! Mannen har til og med vunnet den fine tittelen «Writers Guild of America Award for Achievement in Videogame Writing».

Som en bonus inkluderer Naughty Dog også flerspilleren fra Uncharted 4, inkludert samtlige flerspiller-DLC-er.

– Not a bad deal for 40 dollars, eh?, snapper Scherr sympatisk. En rolig type som sikkert like gjerne kunne endt opp som regissør av det «tradisjonelle» slaget.

– Vi fant ikke opp hjulet på nytt
Grafikkmotoren og alle «assets» er hentet fra Uncharted 4, men woah om det ikke ser fantastisk ut. Det er jo ikke slik at Uncharted 4 er gammelt, men ting går kjapt i denne bransjen.

Dette tar seg godt ut på en måte som bare Uncharted kan med et detaljvelde det er vanskelig å overgå, men som selvfølgelig forsterkes av det som sikkert er en svært dyr TV. Men så bør det også ta seg godt ut med bare 30FPS. Det føltes likevel ikke luggete å se på, og vi så ingen tegn til FPS-tap under ekstra intensive scener.

Chloe og Nadine, de to heltinnene, beveger seg selvsagt på sine helt egen måte, det er ikke slik at de har kopiert Nathan (som jo er «død» i serien).

Så Uncharted som det kan få blitt
Vi fikk se en 15 minutter demo, jeg tror det varte så lenge, der de to venninnene har fått kloa i en sjelden skatt! Oi, hvem skulle tro det? Joda, dette er Uncharted på alle måter fra slåssing til grafikk og måten å fortelle historier på, men vi klager ikke. Det er etter alle disse årene fremdeles underholdende med de store, episke scenene.

Chloe har dog noen ekstra triks på lager, hun er jo tyv, så da er det naturlig at hun vil kunne pirke seg ut av vanskelige situasjoner samtidig som hun skyter. Frykt ei: utstyret Nathan hadde med seg i firern har Chloe også i sekken, og Scherr bekreftet til oss at de har noen overraskelser til gamle Uncharted-fans.

– Vi håper at Lost Legacy hanker inn nye fans til Uncharted-serien og får dem til å spille de andre spillene.

Vel, da er Naughty Dog nødt til å gjøre en god jobb, og det kan det godt tenkes de gjør, selv om vi er litt skuffet over at de ikke har endret hvordan det føles å skyte. Vi synes nemlig den er litt upresis og litt mindre morsom en selve klatringen.

Lost Legacy lanseres 22. august i USA og 23. i Norge.

Stikkord: e317, ony, playstations, Spill