Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Xbox One X får mer ut av maskinvaren enn en PC, sier Microsofts Mike Ybarra. (Ill.: Microsoft)

Sier Xbox One X er som en 15 000-kroners PC

Frisk sammenligning fra Ybarra.

I løpet av de siste dagene har vi sett Microsofts E3-konferanse der de lanserte Xbox One X, fått med oss en sniktitt på konsollen, og sett den bli montert for hånd.

Sammenligner med PC
Men hvordan er den sammenlignet med en spill-PC?

I følge Mike Ybarra, som er visepresident for Xbox og Windows-plattformen i Microsoft, må du opp til en 15 000-kroners PC for å få en god sammenligning:

– Hvis du er på en PC kommer du til å være på rundt 15 000 kroner eller noe, så det er et helt annet felt, sier han i et intervjuv med Techradar

– Hva slags spiller er du?
– Så poenget som jeg elsker å si er «Hva slags spiller er du?» og la deg bestemme hva som er best for deg.

På spørsmål om Xbox One X kan erstatte en spill-PC, sier han at det kommer helt an på hva du foretrekker:

– Liker du tastatur og mus, eller å spille foran en skjerm som står en halv meter unna, kontra en som står et par meter unna?

Drar ut all kraften
Xbox One X har derimot en del fordeler, sier Ybarra. Hvis 6 Teraflops ytelse er omtrent som et middels til toppytende grafikkort på en PC, ser spillene bedre ut på demoene som er vist på Xbox One. Og det har han forklaringen klar for:

– Konsollen er fastsatt maskinvare, så vi vet akkurat hvilken GPU, CPU og minne som er i boksen. Vi har utvidelser i DirectX som er spesiallaget for dette, slik at utviklerne kan gå rett til maskinvaren og vite nøyaktig hvordan de får dradd ut all kraften fra den på, sier han.

Abstraksjonslag på PC
Her er han ikke fremmed for å komme med et lite stikk til PC-spillerne likevel:

– Når du er på en PC er det et abstraksjonslag. Selv med GPU-produsentenes tillegg er det fortsatt et abstraksjonslag der som beskatter ytelsen, men med fastsatt maskinvare på en konsoll kan vi dra ut hver minste del av kraften fra den og legge dette i hendene på spillet, sier han.

Du kan lese hele intervjuvet i kildelenken.

Kilde
Techradar

Stikkord: Maskinvare, Microsoft, xbox