Apples nye 10,5-formfaktor er lur, selv om brettet er litt større enn iPad Pro 9,7. Skjermen er knallgod, på mer enn en måte.
Apples nye 10,5-formfaktor er lur, selv om brettet er litt større enn iPad Pro 9,7. Skjermen er knallgod, på mer enn en måte.

Annonse


SNIKTITT: iPad Pro 10,5 har en skjerm så bra at du aldri vil tilbake til noe annet

Nye iPad Pro, 10,5 såvel som 12.9, har oppgradert innmat. Begge er nå utstyrt med utrolig kjappe A10X. Trodde du den første generasjonen Pro-brett var kjappe, er opplevelsen selv med iOS 10 enda mer behagelig med den nye.

iOS 10 føles som barneskirenn
Så kjapp er brikken at iOS 10 ikke klarer å henge etter med funksjoner som kan mate kraftbrikken – her må det gjøres så mye mer, og det skjer jo, for i høst lanseres iOS 11 som gir iPad-ene skikkelig multitasking fra dock-en, og mulighet for å dra og slippe tekst og bilder mellom apper. Det ser sågar ut til at funksjonen med å dra og slippe innhold mellom apper er på vei til iPhone 8 også.

Ok, så maskinvaren er mer enn kjapp nok, det vet vi og det overrasker ei. Selv iPad Air 2 som er flere år gammel nå drar iOS 10 og til og med 11 rundt uten problemer. Det er verre med iPad mini 4 og 11, men dette vil nok bedre seg med nye beta-versjoner.

Men er det en ting du får glede allerede i dag, uten 11, er den nye skjermen som er mye kjappere til å oppdatere det øynene dine ser på takket være 120Hz oppdateringsfrekvens, og i kombinasjon med Apples smarte True Tone Display som justerer panel-temperatur etter omgivelsene dine, er nok dette markedets beste panel for nettbrettbruk.

Tips: Har du Apple Smart Keyboard fra USA må du aktivere “norwegian extended” under maskinvare-tastatur-innstillingene får å få

Du vil aldri tilbake
Dette innebærer i praksis at alt flyter uten etterslep, eller “ghosting”. Du tenker kanskje at det har du aldri opplevd med andre nettbrett heller, men så er det nå en gang slik at hjernen lurer oss, for etter 120Hz er det vondt å gå tilbake. Det iPad har lært øyene dine å like som den nye standarden, er plutselig ikke der mer.

Dere PC-spillere som har AMD Freesync eller Nvidia G-Sync vet jeg snakker om – etter 144Hz skjer ikke 60 eller 30 mer, det er bare vondt og sørgelig og litt vanskelig å snakke om.

Trenden i år er å kutte rammer, heldigvis, og iPad 10.5 er intet unntak. Den ser omtrent lik ut vertikalt, men plasser den i landskapsmodus med et tastatur, og man setter pris på at det er mindre ramme oppe og nede når du surfer og skriver, at det er noe å holde i på sidene er praktisk.

Brettet er litt større enn forgående modeller i Air-serien, men det er ikke noe man legger merke til, og den føles lettere i hånda (under 0,5KG) enn man skulle tro med en såpass stor skjerm.

Om skjermen er stor nok til å erstatte en bærbar, det er noe vi må komme tilbake til når vi har testet 11 mer på den.

Alle kan dette nå, dessuten er designet ganske likt
Som vanlig er maskinvare og design perfeksjonert. Vi har ingenting å utsette bortsett fra at kameraet stikker ut på baksiden, men det er vel prisen man må betale for 12MP.

Nyeste Touch ID er på plass også, eller bare nesten, fordi knappen fremdeles har fysiske klikk i motsetning til iPhone 7.

Vi gleder oss til å bruke denne, og Surface Laptop, som arbeidshester i noen måneder fremover. Det er virkelig fint å ha en omtrent fullverdig PC i sekken som veier 470 gram, men klarer vi å venne oss til å jobbe med kun iOS?

Planen er å bruke 10,5 med iOS 10 til 11-betaene er stabile nok til daglig bruk. Det kan ta noen uker, så i mellomtiden bruker vi den med 10.

Vi kommer tilbake med artikkel om hvordan 10.5 er med iOS 11 om ikke så veldig lenge, for det er ingen tvil om at maskinen er “overkill” for det vi anser nesten som et leke-OS i nåværende form.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse