Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Scorpio Engine er hjernen og hjertet i Xbox One X, og er den største systembrikken de har brukt i en Xbox. (Ill.: Skjermdump)

Se Xbox One X bli bygget for hånd

Settes sammen komponent for komponent.

Nå som Xbox One X er behørig lansert, kommer det stadig nye og interesante nyheter om konsollen.

Ikke minst interessant er selve maskinvaren den kjører på, hvilken kjøleløsning den bruker, og hvilken ytelse den har.

Komponent for komponent
Det har Leonardo Del Castillo, som er sjef for maskinvaren i Xbox, tenkt å gjøre noe med i denne siste videoen om konsollen.

Her setter han sammen en Xbox One X komponent for komponent, mens han forklarer og diskuterer komponentenes egenskaper og funksjoner utførlig.

Han bruker ikke minst tid på å forklare den ny kjøleløsningen, og hva som skal til for å trekke vekk all varmen som konsollen genererer.

Mye til felles med en PC
I videoen fra Xbox Daily med Del Castillo, kan du ikke minst se at Xbox One X ligner mye på en PC, med prosessor, hovedkort, minne, harddisk og kabinett.

Kjernen i Xbox One X er imidlertid Scorpio Engine, som er hjernen og hjertet i konsollen og har 7 milliarder transistorer, 15 000 signaler inn og ut og passer i en pakke på 50 x 50 milimeter – som er den største pakken de har brukt i en Xbox.

Oppdatering: Etter noen timer med redigeringsproblemer i videoen vi har vist under, virker videoen igjen nå. Klippet med Del Castillo som bygger Xbox One X begynner på cirka 02:06:00 her:

Stikkord: Maskinvare, Microsoft, xbox