Hopp til navigasjon Hopp til innhold
God of War var bare en av en rekke sterke titler som Sony avslørte i natt. (Ill.: Sony)

Vi oppsummerer Sonys svært sterke line-up med trailere og meninger

Spill: Los Angeles (ITavisen:) Dette er det beste som kunne skjedd spillerne: Nå er de to erkerivalene giret opp!

Los Angeles (ITavisen:) Sony liker å flotte seg på E3. Vi snakker mystisk musikk fra østen med ekte band, og lik hengende opp ned på scenen for å få folket i riktig stemning for en svært spennende ny IP.

Liker du denne saken? Det koster penger å drive avis. Vi setter derfor stor pris på om du støtter ITavisen med valgfritt beløp på vår Patreon-side.

De startet med en Sony-klassiker
2017 var intet unntak da elektronikkgiganten klokka 03 natt norsk tid avslørte mer fra nye Uncharted.

Dette er Uncharted, så selvfølgelig tar det seg pent ut, og med 4K? Da heves detalj- og effektnivået til en annen verden, rettere sagt den nye generasjonen.

Uncharted: The Lost Legacy, som spillet heter (det er en stund siden den første avdukingen), åpnet altså ballet, deretter var det rett til neste trailer fra Guerilla Games SIE Bend Studio.

Horizon: Zero Dawn utvides også, som Uncharted, med The Frozen Wilds i oktober. To kjenninger, før det var rett videre til en tøff motorsykkelgjeng i skogen, med varulver og slemme mennesker etter seg. Hva kan dette være? Days Gone, og det er svært stemningsfullt. Det minner om en rekke filmer om apokalypse som har kommet ut de siste tiårene. Det er mørkt, men later også til å ha litt Uncharted-sjarm i seg.

Spillet ser ut til å låne en masse fra Last of Us, men det er altså Guerilla, og ikke Naughty Dog, som er utvikleren Sony har presset til sitt bryst denne gang med ny IP.

Trailer på trailer
Playstation-sjefen for USA, Shawn Layden kom på scenen, men forsvant igjen etter å ha sagt: «Its all about the games» – det er samme mantra som Microsoft i går. Neste trailer ut var Monster Hunter World. Jeg har personlig ingen erfaring med serien, men spillet har en stor fanbase og lanseres tidlig neste år.

Etter enda mer ohhh-ing og ahh-ing fra publikum (Sony-fansen slår Microsoft på dette, «by far»), var det duket for enda mer klapping når Japan Studios-logoen dukket opp: Shadow of the Colossus! Det kommer i 2018, men altså usikkert når, og definitivt ikke i januar.

Deretter var det rett tilbake til en verdenskrig, nærmere bestemt den som startet i 1939. Activision og Sledgehammer, hva tror du det kan være? Call of Duty WWII. Det ser ut som Call of Duty som vi kjenner det, med ikke de altfor store grafikkmotorforbedringene, men det skjer mye på skjermen og FPS-en er dønn stabil.

Ser det underholdende ut? Ja visst, det er det alltid når man kverker nazi-avskum (sjekk ut Wolfenstein 2-traileren – den blir kanskje ikke slått i år). Spillet kommer 3. november, så fyr opp flerspilleren til en forgjenger og øv deg før det er tid for å pusse rifla.

VR-spill
Maskinvare! Nei, ikke ny konsoll, men Playstation VR. Skyrim VR kommer til Playstation. Elder Scrolls er aldri feil.

Deretter var det duket for en rekke mindre spill, også VR, men avslutningen var sterk også, så les videre.

Hva har Playful og Gametrust å by på? En plattformer satt i en mystisk romvesen-verden. Starchild er navnet. Ingen lansering avslørt.

Å nei, Martin Størbu, nok et skummelt spill du blir tvunget til å teste, men som du egentlig ikke tør: The Inpatient. Mørke korriderer i galehus. Enjoy, Martin. Og det i VR!

Fisking. Ja, så var det rett over til et fiskespill med japansk «flair», noe som innebærer litt mer enn den normale fisketuren i Glomma. Det kommer i september 2017 og er en del av Final Fanatsy-serien.

En mus i en stor og skummel verden. Spillet heter Moss og ser virkelig søtt og spennende ut. Noe litt annet enn kniver i ryggen på nazier.

God of War fortjener oooh-ing og aaah-ing
Nye God of War (som heter «God of War», ikke mer, ikke mindre) har vi sett tidligere, men vi ser gjerne enda mer, og det fikk vi. Det ser fantastisk ut også og med dype karakterer. Det blir kjempe-interessant å se hvordan dynamikken mellom den tøffe, skjeggete krigeren og den lille gutten utvikler seg. Spill blir mer og mer som film (vi hører rykter at Activion kanskje skal handle et større filmstudio, kanskje Lionsgate).

Står grafikken tilbake for noe av det vi har sett på Microsofts kraftigste konsoll? Ikke i det hele tatt. Sony har dessuten hatt mer tid på seg for å gjøre klar spill til allerede lanserte PS 4 Pro. Spillbarheten er dog tuftet på de samme grunnprinsippene der du må være kjapp og litt taktisk i det du dæljer løs på stort og smått.

Spillet kommer tidlig neste år og er nok et høydepunkt for mange. Det hørtes sånn ut i salen.

Marcus må bekjempe slemme styresmakter som har gjort slaver av menneskeheten og roboter i spillet som fikk den vanskelige oppgaven å følge opp etter God of War. Det minner en god del om Watch Dogs 2 dette med hacking og byen som lekeplass og ting du foretar i spillet påvirker historien. Detroit: Become Human er laget av Quantic Dream (Heavy Rain, Indigo Prophecy og Beyond: Two Souls), og har ingen lanseringsmåned enda.

Spider-Man så fett ut
Noe nytt fra Bungie er alltid spennende, så de viste frem mer av Destiny 2. Det er jo en litt etterlengtet oppfølger. 6. september er datoen.

Et Spider-Man-spill er ikke det vi har tenkt mest på under E3, men når det er utviklet av Insomnic for den spennende konsoll-generasjonen som er på målstreken, er det verdt å følge med.

Spillmekanikken låner fra de nye Batman-spillene, ingen tvil om det. Spider-Man kommer neste år.

Kraftig maskinvare hos Microsoft, god spill line-up hos Sony

Vi nevnte det tidligere i dag: Sony bare måtte ha gode spill å vise frem, og de hadde de. De har hatt tid til dette mens Microsoft har loddet.

Ære være til Microsoft for å ha laget en beist av en konsoll pakket inn i et lite kabinett med integrert PSU, men Sony vant oss over når det kommer til innhold, ingen tvil om det, men når mamma eller pappa skal handle konsoll, og de ser Pro er 100 dollar billigere, og ingen av dem klarer å se forskjell eller vet forskjellen på oppskalering eller ekte 4K, da er det ikke sikkert konsollen med flest flops vinner – tvert imot.

Stikkord: e317, playstation, sony, Spill