Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det har aldri vært enklere å installere og bruke et IP-kamera enn det er med Circle 2, mener Logitech. (Ill.: Logitech)

Logitech lanserer Circle 2 – superenkelt IP-kamera til folket

Oslo (ITavisen:) Logitechs nye kamera er kjempeenkelt å bruke.

Logitech lanserer i dag oppfølgeren til overvåkingskameraet Circle – med Circle 2, som kan festes over alt og tar opp video i full HD.

Følg med fra hele verden
Det kjekke med Circle 2 er du kan se bilder av hjemmet ditt fra hele verden over Internett med den medfølgende appen, og kameraet fungerer også som interkom.

Det vil si at du kan snakke med de som er på den andre siden av kameraet, som kan være kjekt hvis det er noen som snoker utenfor – eller hvis du trenger å snakke med noen i familien.

Veldig enkle å bruke
Kameraene i Circle 2-serien er veldig lette å bruke og å feste til forskjellige overflater med enten skruer eller lim, og de kobler seg automatisk til det trådløse nettverket og finner veien inn i selve appen.

De kan festes til vinduer eller med plugger på en vegg, og kameraene er også vanntette, slik at de kan festes utendørs.

Circle 2 kommer med kabel, med batteri, og i en versjon som kan plugger rett i strømstikket.
Circle 2 kommer med kabel, med batteri, og i en versjon som kan plugges rett i strømstikket. (Ill.: Tor Fosheim)

Varer i tre måneder
Batteriutgaven kan vare i opp til tre måneder, hvis den bare brukes til å filme ved bevegelser.

Etter å ha snakket med kundene om hvilke behov de har, har Logitech også laget kablene til kameraene slik at de er mulig å male over, sånn at de kan brukes i permanente installasjoner på utsiden av hus.

Kameraet tar vidvinkel-bilder som sendes direkte til appen, slik at du for eksempel kan overvåke hagen. (Ill.: Tor Fosheim)

180-graders vidvinkel
Circle 2 tar ellers opp video i 1080p-oppløsning og kommer med 180 graders vidvinkel-linse, og de laster opp video til skyen som lagres i 24 timer.

Disse videoene kan du så se i den medfølgende appen fra hele verden, og denne gjør det kjempelett å hoppe til bestemte tidspunkter, eller å få en daglig oversiktsvideo som viser alle gangene bevegelsesdetektoren har fanget opp video.

Dette skal fungere selv over en 3G-forbindelse, sier Andreas Hasse, som er produktsjef for smart-hjem i Logitech, til ITavisen.

– Gamle løsninger var for dårlige
– Ufordringen med å selge Circle 2 ligger i at mange ikke har brukt IP-kameraer før, sier han – Og de som har brukt dem, har opplevd dårlige løsninger – så det er vanskelig å fortelle dem om hvor enkelt det er med circle 2.

Eldre løsninger med IP-kameraer kunne være så dårlige at bevegelsessensorene for eksempel ble utløst av været, sier Hasse.

Du kan feste Circle 2 til vinduet med lim.

Svært enkelt å installlere og bruke
Vi fikk en nærmere titt på kamereaene og apppen i Oslo i forrige uke, og kan attestere at både kameraene og appen er svært enkle å både installere og bruke.

Appen er veldig enkel å bruke, og kan for eksempel sende deg en dalig oppsummeringsvideo av det som er fanget opp av bevegelsessensoren. (Ill.: Tor Fosheim)

I et godt utstyrt smarthus på Sandaker i Oslo ble vi vist hvordan Circle 2 for eksempel kan limes fast til et vindu og deretter kan strømme video over Internett til appen, som også fungerer med Apples HomeKit (snart) og Amazons Alexa (nå).

– Det er så enkelt at selv konen min, som er teknofob, kan bruke det, sier Hasse.

Circle 2-kameraene med kabel har veiledende pris på 2 099 kroner, mens Circle 2 uten kabel koster 2 499.

Stikkord: kamera, logitech, sikkerhet