Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mannen som ville saksøke Microsoft for oppripete Xbx 360-spill fikk ikke tillatelse til å starte massesøksmål. (Ill.: Microsoft)

Husker du rettssaken om at Xbox 360 ripet til plater? Nå er den endelig avsluttet

Gikk hele veien til høyesterett i USA.

Høyesterett i USA har talt i favør av Microsofts standpunkt i saken om at Xbox 360 riper opp plater.

Mente konsollen ødela platene
Saken ble startet i 2007 av en irritert spiller som mente at Xbox 360-konsollen var ansvarlig for oppripede spill-plater.

Mannen mente at Microsoft hadde fått tusenvis av klager på problemet, men at de ikke hadde erstattet alle platene.

Da han fikk tilbud om 120 kroner for å erstatte de oppripete platene sine, bestemte han seg for heller å saksøke Microsoft for mer enn 30 millioner kroner.

Ville starte massesøksmål
Planen da var å føre saken som et massesøksmal («Class action») på vegne av alle som hadde fått platene sine ødelagt, med dette ble nektet i en lavere rettsinstans.

Da bestemte saksøkerne seg for å frafalle saken, men samtidig å holde muligheten åpen for å gjenopprette den hvis de skulle få innvilget status som massesøksmål av en høyere instans.

Den niende appell-kretsen i USA avsa senere en dom som ga dem denne statusen statusen, men Microsoft mente at dette var i strid med den amerikanske kongressens hensikt med loven.

Høyesterett satte ned foten
Det var dette spørsmålet som høyesterett nå har vurdert – om det er å lov å frafalle en sak med forbehold om å få status som masessøksmål, og det er dette de nå har avsagt dom om.

Her heter det at den niende kretsen ikke hadde mulighet til å tildele saken massesøksmål-status etter at saksøkerne hadde frafalt saken sin, og nå er Microsoft er fornøyd, i følge On MSFT.

Dette betyr altså at den snart ti år gamle saken har fått sin avslutning.

Det hører også med til historien at Microsoft senere erkjente problemet i 2007, men la til at det ikke var noe stort problem for særlig mange brukere av konsollen.

Kilde
On MSFT

Stikkord: Microsoft, xbox