Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nyversjonen får også nytt lydspor, ny historiedel og 16 sivilisasjoner å spille. (Ill.: Microsoft)

Det første Age of Empires-spillet får 4K-versjon på PC

Spill: Høyt elsket spill får etterlengtet nyversjon.

Legendariske Age of Empires, sanntids-strategispillet fra 1997 som mange brynet seg på i PC-spillingens tidlige dager, får nå en “remastret” utgave for moderne PCer.

Masse nytt
Age of Empires: Definitive Edition inkluderer nytt lydspor, skarpere grafikk, og en rekke feilrettinger – og inkluderer forbedret stifinning og et moderne grensesnitt. Det får til og med støtte for Xbox Live for flerspillermoro.

Det første Age of Empires-spillet ble lansert i 1997 og lot deg bygge et imperie fra smale begynnelser, der du samlet ressurser og bygget og oppgraderte bygninger og soldater.

Fra steinalderen til jernalderen
Spillet lot deg så velge om du ønsket å spille fredlig eller krigersk, og valgte du det siste kunne du spille mot hærer fra Europa, Afrika og Asia.

Teknologi-treet tok deg gjennom kjente perioder og teknologier fra steinalderen til jernalderen, og senere kom det utvidelse for det romerske imperiet.

Fikk flere oppfølgere
Det har kommet flere spill i etterkant i Age of Empires, og mange av dem har fått remastrede versjoner – som Age of Empires II som ble oppgradert til HD for noen år siden.

Men det har ikke kommet noen nyversjoner av det orginale spillet inntil nå, som kan bli en nyoppdagelse for nye spillere, og en retro-tripp for gamle travere.

16 sivlisasjoner å velge mellom
Age of Empires: Definitive Edition vil også få helt ny historiedel, og Rise of rome-utvidelsen vil være inkludert, som gir deg 16 sivilisasjoner å spille og 10 kampanjer å overvinne.

Det er også mulig å melde seg på betaprogrammet deres på ageofempires.com.

Spillet skal lanseres “senere i år,” og vil koste 20 dollar – som vil si rundt 170 kroner på norsk.

Microsoft har også laget en lanseringstrailer, som du kan se her:

Kilde
Ars Technica

Stikkord: Spill