Microsofts konsoll er anonym, men bare på utsiden.
Microsofts konsoll er anonym, men bare på utsiden.

Annonse


Førsteinntrykk: Nå har de vist oss Xbox One X

Los Angeles (ITavisen:) Microsoft viste frem Xbox One X til utvalgt presse morgentimene California-tid.

Liker du denne saken? Det koster penger å drive avis. Vi setter derfor stor pris på om du støtter ITavisen med valgfritt beløp på vår Patreon-side.

Se, ikke røre
Jeg lover jeg ikke var trøtt, men jeg startet å knipse bilder av Xbox One S, så like er de to konsollene, men til forskjell fra Xbox One S er X så svart at det nesten ikke er mulig å se detaljene, men så er det ikke mange av dem heller.

Designet er veldig stramt. Man kan se at ingenting er overflødig på utsiden (bortsett fra baksiden, se under), noe som er en fordel når man plasserer den under TV-en. Den er litt mindre enn One S, men når man ser produktene i person er det ikke lett å se størrelseforskjellen.

Annonse
Uansett: Konsollen er ikke stor når man tenker på kraften på innsiden.

Posere.
Posere. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Spilltid
Etter foto var det tid for tre presentasjoner fra folkene bak spillene: Minecraft, Gears of War 4 og Forza 7.

Minecraft og Gears får Xbox One X-grafikkoppdateringer levert gratis på tampen av året. Forza 7? Tittelen er bygget fra bunn av for 4K og HDR, avslørte studioet under pressepresentasjonen.

Minecrafts Super Duper-grafikkpakke (kommer i høst) har mer avansert 3D-geometri og mange flere lysrefleksjoner, samt dynamisk lyssetting og HDR. Dette i kombinasjon med lengre utsikt (“draw distance”), så ser det rett og slett romantisk ut når solen går ned. Nye vanneffekter er også med og kraftig oppgradert.

Microsoft liker porter på konsollene sine.
Microsoft liker porter på konsollene sine. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Atmos og 4K er kos
Gears-demoen startet med et brak, for det er ikke bare grafikk det handler om, men også lyd. Windows 10 har allerede støtte for Dolby Atmos, som er objektorientert flerkanalslyd som er mer presis enn de gamle 5.1 og 7.1-teknikkene – det imponerte, spesielt i et spill som GoW.

GoW får som nevnt en gratis 4K-grafikkpakke i løpet av vinteren, og det er lett å se forskjell, alt ser skarpere og mer levende ut på X, i kombinasjon med lengre utsikt mot den digitale slagmarken såvel som dynamiske skygger, effekter og detaljer som hadde blitt alt for mye for den eldre konsollgenerasjonen når alt kjører i 4K, også teksturene – det var ingen tegn til etterslep eller lav FPS under demoen.

Gå litt nærmere, og man vil kjenne igjen detaljer fra One S.
Gå litt nærmere, og man vil kjenne igjen detaljer fra One S. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Lekker ny Porsche
Så var det Forza 7-demotid. 4k. 60 bilder i sekundet-bildeoppdatering. Vi så dette spillet under presskonferansen i går, men nå er vi enda nærmere alle de utrolige deatljene spillet byr på i 4K-oppløsning. – Vi hadde 30 prosent mer å gå på, selv etter 4k og 60 FPS, forklarer Turn 10 når de skryter av konsollen.

Forza 7 er laget for 4k og HDR fra bunnen av, og det er lett å se. Siden det er et bilspill med en begrenset verden og bevegelighet, kan Turn 10 skru opp detaljnivået til nye høyder med Xbox One X .

Spillet kjører så utrolig mykt som bare Forza kan, og detaljene er prikken over i-en. Samtlige av de 24 bilene på banen tegnes opp i komplette detaljer og landskapet er skapt med en spesiell fototeknikk for økt realisme – dessuten er værsystemet dynamisk og kjører også i 60 FPS slik at værgudene og værgudene kan spille på lag.

Konklusjon etter noen dager på E3: Svært imponerende konsoll, men mange av spillene er gjengangere med nye 4K-pakker, mens Minecraft og Forza ikke akkurat er ferske greier.

For virkelig å kunne gjøre oss opp en mening om konsollen må vi spille noen skikkelig neste-generasjonsspill, og de er fremdeles et stykke unna, men dette er en veldig lovende start for Microsoft. Vi gleder oss mer enn noen gang til å prøve konsollen mer i rolige omgivelser.

I en dunkelt belyst stue vil du ikke se den.
I en dunkelt belyst stue vil du ikke se den. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse