Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Slik skulle Microsoft Continuum vært fra dag én

Nå føles det mer som en vanlig PC, ifølge Windows Central.

Forrige fikk Windows Central lastet ned en intern testutgave med Windows 10 Mobile. Den var spesielt interessant fordi den inneholdt Microsofts «Composable Shell», bedre kjent som «CShell» som skal gi Windows 10-maskinene likt brukergrensesnitt uansett enhet.

Windows 10-enhetene forenes
Nå har den Microsoft-fokuserte nettsiden sluppet enda flere detaljer om hvordan CShell vil fungere, og spesielt interessant er det rundt Continuum.

Selskaper som Microsoft, Samsung med flere forsøker å gjøre smarttelefonen din til den eneste enheten du trenger til jobb og underholdning. Det har vi sett tendenser for fra Continuum og nylig Galaxy S8-dokken DeX. Med CShell trapper Windows-giganten opp satsingen.

«Nå er ikke Continuum lenger en «begrenset» utgave av Windows-skrivebordet», skriver Windows Central, og legger til:

«Nå leverer det en opplevelse som er nesten identisk til Windows-skrivebordet på en normal PC, som du kjenner og liker så godt. Bortsatt fra at med Continuum er det mobilen som leverer opplevelsen.»

Mer som en vanlig PC
Med CShell er alt endret. Opplevelsen både ser og føles ut som Windows 10 du er vant med fra PC-en din. Nå kan du åpne apper i vindusvisning og vinduene kan du justere størrelsen på. Dette er kanskje den største nyheten i Continuum. Tidligere var man nemlig låst til fullskjermsvisning.

I tillegg kan du dra oppgavelinjen til hvilken side du måtte ønske – akkurat som på PC.

Én ting som fortsatt skiller Mobile fra Windows 10 på PC, er at man ikke kan kjøre tradisjonelle skrivebordsprogrammer. Dog kan dette endres til høsten når de Windows 10-kompatible ARM-enhetene slippes løs.

Bilder fra den nye Continuum-opplevelsen finner du i kildelenken.

Har du troen på at mobilen din i fremtiden kan ta over for PC-en din?

 

Kilde:
Windows Central

Stikkord: Continuum, Microsoft, windows10, Windows10Mobile