Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Små utviklere trenger sårt en bedre søkefunksjon i App Store, hevder utvikler. (Ill.: Apple)

Nye funksjoner i App Store kan hjelpe indie-utviklere

Men blir søkefunksjonen bedre?

Morphine Apps, som lager to apper kalt Money In og Money Out, har oppdaget flere nye ting for utviklere i Apples nye App Store.

Kan skrive oppsummeringer
For det første er det nå mulig å skrive en oppsummering av appen i App Store som blir vist rett under tittelen, som skulle løse problemet med at apper forsøker å skrive beskrivelsen i tittelen.

For det andre er det muilg å legge til en promo-tekst som vises rett over beskrivelsen igjen, som gjør det mulig å fortelle om forskjellige funksjoner som utvikleren ønsker oppmerksomhet om.

Til slutt kan utviklere nå sende kommentarer til Apples godkjenningsteam med vedlegg, som skulle gjøre det enklere og raskere å få godkjent en app.

Trenger bedre søkefunksjon
Det som derimot er problemet for små utviklere er søkefunksjonen.

Det er nesten umulig for små utviklerstudioer å få fordelaktig plassering på App Store, så de må i stedet lene seg på organisk søk i Apples butikk.

Mens større utviklere får oppmerksomhet og råd fra redaksjonen i App Store som kan gi dem gode plasseriner i butikken, er dette nærmest ikkeeksisterende for små utviklere, skriver Morphine Apps på nettsidene sine.

Kom på 38.-plass på eget navn
Selv når du skriver inn det hele, korrekte navnet på appen deres, Money In, kommer de på 38. plass i App Store etter Dollar Candy og Texas Hold’em Poker.

– Vi håper virkelig at søkealgoritmen vil bli betraktelig bedre i den nye App Store… Det er nødvendig slik at den kan bli mer relevant for brukerne, og samtidig gir uavhengige utviklere sjansen til å bli oppdaget og å tjene penger på appen sin, skriver de.

Hva syne du om søket i App Store?

Kilde
Morphine Apps

Stikkord: Apple, ios