Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Her er noen av nyhetene i Android O-betaen. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Her er nyhetene i den ferske Android O-betaen

Flere store og små endringer.

Denne uken slapp Google den tredje utviklerbetaen til kommende Android O. Blant flere nyheter inneholder den en bekreftelse på at det offisielle navnet blir Android 8.

Lyst til å teste Android O? Slik blir du med i betaen.

Noen store nyheter og noen små
9to5Google har tatt en nærmere nyhet på de andre nyhetene og en video om dette kan du se nederst i denne saken. Her er noen av endringene det Google-fokuserte nettstedet har kommet over:

System UI Tuner: Her har Google fjernet flere tilpasningsmuligheter. Det gjelder ting som tilpasning av navigasjonsmenyen, låseskjermen og bilde-i-bildemodus. Kun statuslinjen og ikke forstyrr kan tilpasses.

Google Camera: Her melder 9to5Google om en mindre designoppdatering for den innebygde kameraappen. Tidligere kunne man sveipe for å bytte mellom opptaksmoduser, i Developer Preview 3 er det dedikerte knapper for å bytte modus.

Endringer i statuslinjen: I den ferske Android-betaen er rekkefølgen på Wi-Fi og mobildata i statuslinjen endret på. Eller, i Developer Preview 2 var de endret på, nå er ting tilbake til det normale.

Batterianimasjon: Batteri-siden under Innstillinger viser nå en animering av batteriet som fylles opp fra 0 prosent til det nåværende nivået.

App-ikoner: I tillegg til firkantet og sirkelformet, kan man også sette app-ikonene til å vises som dråpeformet.

Temaer basert på albumomslag: I Android O kan appene endre hvordan de vises i varslingssenteret. Musikkappene Spotify, Play Music og YouTube endrer nå utseendet basert på albumomslaget til sangen som spilles av.

Er du med på testingen av Android O?

 

Kilde:
9to5Google

Stikkord: android, beta