Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples iPhone 8 får kanskje ikke gigabit-hastigheter fordi de krangler med Qualcomm og det faktum at Intel ikke er klare med sine gigabit-modem for mobiler. (Ill.: Apple)

Denne krangelen er svært dårlige nyheter for iPhone 8 og Apple – kan bli mye tregere enn konkurrentene

Vil måtte strupe hastigheten ifølge ny rapport.

Et selskap som Apple, som nesten alltid later til å få viljen sin, er trolig engstelige nå.

Kan måtte komme til å strupe hastigheten
Dette fordi stjerneproduktet, iPhone 8, kanskje ikke kan utstyres med kjappere datahastighet som kommer til USA senere i år grunnet disputten med Qualcomm.

Det er AT&T, Sprint (de lover tre modeller i USA med gigabit-hastigheter i år, ingen av dem en iPhone) og Verizon som skal lansere gigabit i sekundet-hastigheter i USA på tampen av året, og iPhone 8, en mobil som ryktes å bli helt ny, kan kanskje ikke være med på leken.

Apples håp er som alltid å tro og håpe at telekomoperatørene som vanlig ikke egentlig kommer til å levere 100 ganger kjappere nett i praksis (som jo ikke skjer for hvermannsen), men at det kanskje vil skje om et par år når selskapet har fått gb-brikker i samtlige enheter. Det er uansett viktig markedsføring å være først ute med.

Intel ikke klare
Ifølge Bloomberg er planen til Apple å begrense hastigheten på Qualcomm-brikkene de får levert, da planen er å bestille modembrikker fra Intel (som ikke er like kjappe enda, men de jobber med saken) også, slik at iPhone-makeren i fremtiden kan slippe å bruke selskapet de kriger med.

De kan jo ikke levere enheter der noen har kjappere tilgangen til nettet enn andre, og selge dem til samme pris og under samme merkevare. Det samme problemet er gjeldende med iPhone 7: Like produkter på innsiden, Qualcomm og Intel-brikker på innsiden.

Erkerival Samsung har allerede rukket å implementere støtte for kjappere nett i Galaxy S8.

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Apple, iphone