Det nye bildeformatet er laget for å spare plass - og reduserer filstørrelsen med opp til 50 prosent.
Det nye bildeformatet er laget for å spare plass - og reduserer filstørrelsen med opp til 50 prosent.

Annonse


Apples nye bildefiler tar 50 prosent mindre plass i iOS 11

I løpet av årets fullstappede WworldWide Developers Conference fra Apple, lanserte de ny maskin- og programvare over et bredt spekter.

Sparer masse plass på telefonen
En av de tingene som ble lansert er smarte, nye bilde- og videoformater som gjør at du kan spare opp til 50 prosent mer plass på telefonen din.

I løpet av de siste årene, eller siden begynnelsen av iPhone, omtrent, har Apple brukt JPG-formatet for bilder og h.264-formatet for video, men dette er nå i ferd med å endre seg.

For etter hvert som kameraene ble bedre tok de nemlig også bilder med flere megapiksler, som gjør sitt for filstørrelsen med JPG-formatet.

Maks effektivitet
De nye formatene, som du finner i iOS11, er High Efficiency Image File Format (HEIF) og High Effeciency Video Coding (HEVC), og de bruker altså omtrent halvparten av plassen til de gamle formatene.

Du finner dem som alternativer i Innstillinger > Kamera > Formater, der du kan velge mellom Høy effektivitet og Mest kompatibelt. Hvis du velger effektivitet blir bildene og videoene tatt med de nye formatene, og hvis du velger kompatibilitet, blir de tatt med de gamle.

2 MB ble til 1,2
Nettsiden 9to5Mac har allerede vært ute og testet de nye formatene, og fant at et JPG-bilde på 2 MB bare brukte 1,2 MB med det nye HEIC-formatet – som er en betraktelig besparing.

HEVC-formatet for videoer er dessuten allerede tatt i bruk i Apples FaceTime-app, som skulle føre til at denne bruker mindre båndbredde.

Trenger A9-brikke
Apple ønsker også at utviklerne deres skal begynne å bruke de nye formatene internt i appene sine til iOS så snart som mulig, men det kan være problemer med kompatibiliten og gamle telefoner.

For å bruke de nye formatene, må du nemlig ha minst en A9-brikke i telefonen din.

Kilde
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse