Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Patriots Day blir den andre filmen med AACS 2.0-beskyttelse som er hacket og sluppet på nettet - men er selve krypteringen virkelig knekt?

«Uknuselig» Blu-ray-sperre kan ha blitt hacket igjen

Men har den egentlig det?

Tidlig i mai kom nyheten om at krypteringsteknologien AACS 2.0 kunne være knekt.

Smurfs 2 og nå Patriots Day
Den gangen var det en kopi av 4K-versjonen av filmen Smurfs 2 som fant veien til torrent-sidene, men mange mente at de ikke hadde hacket selve krypteringsteknologien – de hadde bare fått tak i nøklene til denne bestemte filmen.

Krypteringsteknologien AACS 2.0 har til nå blitt sett på som nærmest «uknuselig,» og beskytter UHD Blu-ray disker. Hittil har den ingen klart å hacke den.

Nå har derimot UHD Blu-ray-versjonen av filmen Patriots Day dukket opp på private, russiske fildelingssider, og den har senere funnet veien til det åpne nettet, også.

Uklart om hacket
Rippen av denne filmen skal riktignok være en omgåelse av AACS 2.0-beskyttelsen, men det er uklart om dette er en ekte hack av selve krypteringen eller om de også denne gangen har fått tak i nøklene, og hacken er ikke bekreftet fra noen hold helt enda.

Filen er derimot klar til nedlasting på det åpne nettet, og er svimlende 82 GB stor.

Ifølge de som slapp filen brukte kilden faktisk AACS 2.0-beskyttelse, og filmen i seg selv er på 3840 x 2160-oppløsning, i følge denne Reddit-tråden.

Kilder
Tips

Stikkord: fildeling, film