Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er ikke direkte lett å skifte RAM i nye iMac 21,5 4K, for ikke å snakke om CPU-en, men mulig, det er det. (Ill.: iFixit)

Nå har helvete fryst til is: Nye iMac kan CPU- og RAM-oppgraderes!

Men det er ikke lett.

Apple bekreftet tirsdag at du ikke kan fore den nye iMac Pro-maskinen med mer RAM, men forbrukerutgaven på 21,5″ støtter det faktisk.

Ikke lett, men fullt mulig
iFixit har funnet ut at ikke bare kan du stappe inn mer RAM, men faktisk også oppgradere CPU-en i alt-i-ett-maskinen. Hvem så den komme? Ingen!

“Det er jul i juni! Vår demontering bekrefter at iMac 21,5″ med 4K-panel har utskiftbar RAM og CPU, men Apple sier selvsagt ingenting om det faktum.

Å få tilgang til komponentene er ikke akkurat lett, men det er ikke umulig heller. En hobbytukler vil i det minste kunne klare å doble RAM-en til 8GB.”

Selv om begge ting kan skiftes ut, er det såpass vanskelig, at iFixit ender med å gi den 3 av 10 poeng for servicevillighet. Ikke minst fordi glasset og panelet er smeltet sammen og at man trenger et spesielt hjul for å åpne – ikke for amatøren altså, men det er altså mulig og billigere enn alternativet (om man ikke ødelegger noe).

 

Kilde:
iFixit

Stikkord: Apple, imac, mac