Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det nye Macbook-tastaturet låner teknologien fra de siste MacBook Pro-maskinene. (Ill.: Apple)

MacBook har fått nytt tastatur: Dette er førsteinntrykkene

Låner teknologien fra MacBook Pro.

Det var flust av lanseringer og nyheter på årets WorldWide Developers Conference fra Apple, og blant annet ble det lansert en oppdatert Macbook.

Raskere prosessorer, bedre tastatur
Disse skal ha fått noe raskere prosessorer enn tidligere, men de har også fått en betydelig oppgradering som du fort kan ha gått glipp av: MacBook har nemlig fått nytt tastatur.

Det var mange som lot være å kjøpe Macbook rett og slett fordi tastaturet hadde for kort tasteavstand, og mange mente det føltes som å skrive på en flat overflate.

«Sommerfugl»-mekanisme
Tastaturet er kanskje den viktigste delen på en bærbar maskin, og nå har Macbook-tastaturet blitt oppdatert med «sommerfugl»-mekanismen kjent fra MacBook Pro.

Tastaturet er «litt bedre enn før,» skriver The Verge, som har fått tak i en testenhet.

«Det vil ikke si at det har fått større tasteavstand, for tastene føles omtrent likt for meg. Men jeg tror jeg foretrekker det nye tastaturet; det lager litt mindre lyd og tastene føles mykere når du trykker på dem, men det er fortsatt et tilfredsstillende klikk når du bruker dem,» skriver de.

Et sted mellom forrige generasjon og en MacBook Pro
Også TechCrunch har fått seg et testeksemplar, og merker seg det nye tastaturet:

«De nye tastene er et sted mellom den forrige generasjonen og en eldre MacBook Pro – som vi si at de fortsatt er relativt flate (på grunn av den tynne maskinen), men de har mer merkbar svikt, skriver de. Noen brukere vil nok fortsatt ha problemer med den relativt grunne skriveopplevelsen, men hvis tastaturet var nøkkelfaktoren som holdt deg fra å plukke opp en MacBook, er det verd å kjøre en test på dette neste gang du er i en Apple-butikk.

Da vi testet første generasjon MacBook i 2015, merket vi oss at tastaturet var uvant å bruke i de første tretti minuttene, men at det ikke var et problem etter en relativt kort læringsperiode.

Kilder
The Verge
TechCrunch

Stikkord: Apple, macbook