Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Symantec vil gjøre torrent-nedlastingene sikrere. (Ill.: Skjermdump)

Slik skal torrent-nedlasterne beskyttes mot skadevare

Symantec har patentert et omdømmesystem.

Sikkerhetsselskapet Symantec har sikret seg et patent på teknologi som evaluerer om en torrent-fil er å stole på eller ikke. Det melder TorrentFreak.

Patenterer omdømmesystem
Norton Security-utvikleren bruker et rykte- eller omdømmesystem for å avgjøre om filen kan stoles på, og på denne måten kan systemet varsle torrent-brukere om de er i ferd med å laste ned en falsk fil som eventuelt kan være infisert med skadevare eller annet lumskt innhold.

Som TorrentFreak påpeker, florerer det av ondsinnede torrenter og det spesielt på sider som er dårlig moderert. Nedlastere av disse blir ofte videresendt til svindelsider på nettet eller lurt til å installere skadevare.

Les også: Torrent-søk i været etter at ExtraTorrent stengte dørene.

Dårlig rykte, lav poengsum
«Patentet beskriver et system som kan bli brukt til å identifisere falske torrenter og skadevareinfiserte nedlastinger», skriver nettstedet.

Mens antivirusprogrammer skanner potensielle filer, bruker den patenterte teknologien altså et ryktesystem for å evaluere innholdet og er basert på omdømmet til opplasteren, torrentsiden og andre delere. Hvis IP-adressen til en deler er koblet til flere farlige torrenter, vil denne få et lavt omdømme.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, patent, sikkerhet, symantec