Windows 10 Mobile-hjemskjermen i landskapsmodus.
Windows 10 Mobile-hjemskjermen i landskapsmodus.

Annonse


Se den første videoen av Windows 10-grensesnittet som er likt uansett enhet

På starten av dette året dukket de første rapportene om «Composable Shell», eller «CShell», opp. Dette er et nytt «skall» for Windows 10 som skal gjøre opplevelsen lik uansett enhet, og det være seg PC, nettbrett, smarttelefon, Xbox og HoloLens.

Lik opplevelse uansett enhet
Forrige uke slapp Microsoft ved en feiltakelse interne testversjoner av Windows 10 og 10 Mobile til Insider-brukerne. Windows 10 Mobile-utgaven inneholdt faktisk CShell og Windows Central var raskt på pletten med å teste det ut.

En videogjennomgang kan du se nederst i denne saken.

Ved første øyekast er det vanskelig å se forskjell på dagens Windows 10 Mobile og Windows 10 Mobile med Cshell. Som du kan se i videoen under, har CShell-utgaven kontekstmenyer på starmenyen slik som i PC-utgaven av Windows 10.

Startmenyopplevelsen skal være den samme uansett enhet.

Landskapsmodus på hjemskjermen
Et annet sted man kan se endringer, er i Handlingssenteret som nå minner mer om PC-utgaven. Vanligvis var hurtigvalgene øverst på skjermen, med CShell er de plassert nederst – akkurat slik som i Windows 10 på PC.

Over hurtigvalgene ser man de siste varslene.

I denne testversjonen av Windows 10 Mobile, kan man også bruke hjemskjermen i landskapsmodus. Zac Bowden i Windows Central er ikke sikker på om det er en feil eller ikke, men det er lov å håpe at Microsoft omsider får dette på plass.

Apper og spill som åpnes når hjemskjermen er i landskapsmodus, vil automatisk åpnes likt.

Uviss lansering
Continuum er også forbedret i CShell. En kjærkommen nyhet er at støtte for vindusvisning er på plass slik at man kan ha flere vinduer åpne samtidig. Per nå kan man kun ha ett vindu åpent eller sidestille to.

Dette er en tidlig versjon av CShell, men det vi har sett så langt virker lovende. «One Windows»-visjonen til Microsoft er spennende og det skal bli interessant å se hva selskapet får til.

Windows Central skriver at det stadig er uvisst når CShell faktisk lanseres, dog ser det ut til at skallet kommer først til mobil og PC senere.

 

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse