Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tim Cook var selvsagt til stede for å presentere Apple-nyheter. (Ill.: Apple)

Dette visste du ikke Apple presenterte i går

Utvider betaprogrammet for tvOS, Office 2011 ikke støttet og spennende iOS-nyheter.

Apple hadde flere spennende nyheter på lur under gårsdagens WWDC-show, blant annet oppgraderte MacBook Pro-maskiner, nye iMac-er og smarthøyttaleren HomePod – som får skryt for lydkvaliteten.

I annonseringsskredet rakk man kanskje ikke å få med seg alt. Derfor har vi samlet en knippe saker som muligens gikk under radaren.

Apple utvider betaprogrammet: En interessant detalj er at også tvOS 11 blir tilgjengelig i offentlig beta, så langt har Apple TV-betaene kun vært myntet på utviklere. For å delta i betaen må man koble Apple TV-en til en PC med iTunes via en USB-C-kabel. Fremtidige betaoppdateringer vil installeres trådløst.

Dropper støtte for sosiale medier: En annen nyhet som du kanskje ikke fikk med deg. iOS 11 kommer med en rekke nyheter, men også noen funksjoner blir fjernet.

Integrasjon med sosiale medier i systemet blir fjernet. I iOS 11-betaen kan ikke lenger tjenester som Facebook, Twitter og Flickr få tilgang til lagrede kontoer på enheten.

Apple la til denne muligheten i 2012, men fem år senere ser integrasjonen ut til å være historie.

Office 2011 ikke støttet: Microsoft hadde også en annonsering i går. Nemlig det at Office 2011 ikke vil være støttet i macOS 10.13 High Sierra. Office-versjonen ble lansert i 2010 før Office 2016 ble lansert i 2015.

Microsoft ønsker tydelig å få kundene over til den nyeste versjonen av selskapets populære kontorpakke.

iOS-kompatibilitet: På Apples nettsider kan man se hvilke iPad-enheter som er kompatibel med iOS 11 og får offisiell oppgradering fra Apple.

Interessant nok er iPad mini 2 fra 2013 på den listen. Den har riktig nok like spesifikasjoner som iPad mini 3 som også får iOS 11.

Merk også at iPad femte generasjon og iPad Air er på listen.

Er iPad mini død? Apple annonserte to nye iPad-er i går: 10,5-tommeren som tar over for 9,7 Pro og en oppgradert 12,9-tommer. Selskapet sa ingenting om iPad mini og det har tidligere versert rykter om at serien skrotes.

Kanskje er en mini Pro på vei?

Innebygget støtte for skjermopptak: I iOS 11 kan brukerne ta opp video av skjermbildet.

Tastaturnyheter: Énhåndsmodus for tastaturet er på vei til iOS 11. Det er usikkert hvordan det vil fungere, men trolig blir det å flytte tastaturet til den ene delen av skjermen, eventuelt justere størrelsen slik at bokstavene blir enklere å nå med én hånd.

Hvis du ikke ønsker å se hele showet på nytt, har The Verge lagt ut et sammendrag på 19 minutter.

Vet du om noen kjekke funksjoner og nyheter vi har glemt? Del dem gjerne i kommentarfeltet.

Stikkord: Apple, appletv, ios, ipad, office