Overvåkning er det neste for Palmer Luckey.
Overvåkning er det neste for Palmer Luckey.

Annonse


Glem Trumps Mexico-mur – Oculus-skaperen vil bygge en «virtuell» en

Det er ikke mange månedene siden Palmer Luckey måtte forlate Oculus – et selskap han var med på å starte – og Facebook. Under en nylig tur til Japan ønsket ikke Luckey å snakke om hans neste prosjekt, men nå vet vi omsider hva Rift-skaperen jobber med.

Overvåkning av grenseoverganger
The New York Times skriver at Luckey har et nytt oppstartsselskap som utvikler overvåkningsteknologi som skal brukes på grenseoverganger og ved militærbaser. Ifølge rapportene har han allerede hatt sikret seg møter med representanter for det hvite hus, deriblant president Donald Trumps høyre hånd, Steve Bann.

Overvåkningssystemet til selskapet består av teknologi som lidar- og infrarøde sensorer, samt vanlige kameraer. Systemet er i stand til å skille mellom objekter i bevegelse – for eksempel et menneske og en prærieulv – og se droner som flyr innenfor et satt område.

Rimeligere og lettere å sette opp
«Vi har aldri brukt mer penger på forsvarsteknologi, allikevel har innovasjonen avtatt i flere tiår. Vi trenger en ny type forsvarsselskap, et som utvikler overlegen teknologi som sørger for sikkerheten til forsvaret vårt og innbyggerne, samtidig som de spares skattebetalernes penger», skriver Luckey selv i en e-post til The New York Times.

Annonse


Overvåkningssystemet kan bli plassert på poler og vil ifølge Oculus-skaperen være en rimeligere og lettere måte å kontrollere grensen mellom USA og Mexico enn Trump-muren, på.

 

Kilde.
The New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse