Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tre nye versjoner av Windows 10 er trolig på vei. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Det kan komme tre (!) nye versjoner av Windows 10

Avslørt i testutgave som ble sluppet ved en feil.

Det er ikke mer enn en måned siden Microsoft annonserte Windows 10 S under et arrangement i New York. Nå ser det ut til at ytterligere tre versjoner av operativsystemet er på vei.

Tre nye utgaver på vei
Før helgen slapp Microsoft nye testversjoner av Windows 10 og 10 Mobile ved en feiltakelse. Disse var ikke av det stabile slaget og selskapet advarte mot å installere oppdateringene.

Flere av dem som lastet ned den nye testversjonen kom dog over en interessant ting. Det viser seg at tre nye Windows 10-utgaver kan være på vei:

  • Windows 10 Pro for Advanced PCs.
  • Windows 10 Pro N for Advanced PCs.
  • Windows 10 Server 2016 ServerRdsh.

For bedrifter og utdanning
MWPowerUser skriver at man tidligere trodde at Windows 10 Pro for Advanced PCs skulle hete Windows 10 Pro for Workstations og at versjonen dermed er myntet på bedriftsbrukere og flerkjerne-PC-er.

«N»-versjonen er en spesiell utgave av Windows for EU. Microsoft er nemlig nødt til å tilby en utgave av operativsystemene sine uten Windows Media Player.

Den siste er en ny utgave av Windows Server 2016 der Rdsh står for «Remote Desktop Session Host». Denne utgaven kan være beregnet på utdanningssektoren og kan muligens bli oppgradert til Windows 10 Education.

De tre nye utgavene av Windows 10 blir trolig tilgjengelig sammen med Fall Creators Update som lanseres til høsten.

 

Kilde:
MSPowerUser

Stikkord: Microsoft, windows10