I 2004 fikk Larry Page ideen om å lage et 360-graders kart over hele verden, og ti år senere er de godt på vei.
I 2004 fikk Larry Page ideen om å lage et 360-graders kart over hele verden, og ti år senere er de godt på vei.

Annonse


Tiårsjubileum for Google Street View

Google Street View, som lar deg “reise” rundt på gateplan med Google Maps, feirer tiårsjubileum i disse dager.

Det startet som en sprø idé fra Google-grunnlegger Larry Page om å lage et 360-graders kart over verden, og vokste seg frem til å bli akkurat det.

Finnes over alt
I dag er Google Street View over alt, fra høye fjelltopper til bunnen av havet, og du kan til og med utforske museumer gjennom gatekartene.

Den første prototypen ble laget i 2004 av et Google-team som tente på ideen om å lage et 360-graders kart. De satte noen kameraer på en varebil, utstyrte den med et par sensorer og i 2006 gikk Street View på veien i et par utvalgte byer i USA.

Annonse


Første bilder i mai 2007
De første bildene ble publisert i mai 2007, og ti år etterpå har Google publisert bilder fra hvert eneste kontinent, i 83 land, og de har kjørt omtrent 16 millioner kilometer med Street View-bilene.

Nå for tiden er Street View også fokusert på å levere bilder fra områder av verden som ikke er tilgjengelig med biler, og de har utviklet den karakteristiske kameraryggsekken som du sikkert har sett bilder av før.

Street View-kameraene har også blitt plassert på en snøscooter for å observere Arktis, på kameler for å ta bilder av den arabiske ørkenen, og på en tralle for å utforske blant annet Van Gogh-museet i Amsterdam.

Kilde
Google

Annonse