Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I 2004 fikk Larry Page ideen om å lage et 360-graders kart over hele verden, og ti år senere er de godt på vei. (Ill.: Google)

Tiårsjubileum for Google Street View

Startet som sprø idé.

Google Street View, som lar deg «reise» rundt på gateplan med Google Maps, feirer tiårsjubileum i disse dager.

Det startet som en sprø idé fra Google-grunnlegger Larry Page om å lage et 360-graders kart over verden, og vokste seg frem til å bli akkurat det.

Finnes over alt
I dag er Google Street View over alt, fra høye fjelltopper til bunnen av havet, og du kan til og med utforske museumer gjennom gatekartene.

Den første prototypen ble laget i 2004 av et Google-team som tente på ideen om å lage et 360-graders kart. De satte noen kameraer på en varebil, utstyrte den med et par sensorer og i 2006 gikk Street View på veien i et par utvalgte byer i USA.

Første bilder i mai 2007
De første bildene ble publisert i mai 2007, og ti år etterpå har Google publisert bilder fra hvert eneste kontinent, i 83 land, og de har kjørt omtrent 16 millioner kilometer med Street View-bilene.

Nå for tiden er Street View også fokusert på å levere bilder fra områder av verden som ikke er tilgjengelig med biler, og de har utviklet den karakteristiske kameraryggsekken som du sikkert har sett bilder av før.

Street View-kameraene har også blitt plassert på en snøscooter for å observere Arktis, på kameler for å ta bilder av den arabiske ørkenen, og på en tralle for å utforske blant annet Van Gogh-museet i Amsterdam.

Kilde
Google

Stikkord: Google, kart