Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Siri må lære seg flere ferdigheter for å konkurrere mot Alexa, men vil antakelig holde seg til å gjøre få ting så godt som mulig. (Ill.: Skjermdump/macOS)

Kommer Apple til å utvide Siri?

Det venter flere oppgaver på assistenten.

På WWDC mandag ventes Apple å lansere sin første smarthøyttaler i konkurranse med Alexa og Cortana-høyttalerne til Microsoft.

Må takle flere oppgaver
For å være konkurransedyktige i dette segmentet, må de imidlertid utvide Siri slik at hun kan takle flere oppgaver, skriver Reuters.

For tiden fungerer Siri bare med seks app-typer; meldinger og telefoni, bildesøk, betalinger, helse, og “infotainment”-funksjoner i biler.

Flere tilleggskategorier på WWDC
Det er ventet at Apple vil lansere flere tilleggskategorier til dette i løpet av WWDC, skriver nyhetsbyrået. Men selv om de gjør dette, vil de antakelig holde på metoden med å gjøre et par ting veldig bra i stedet for å prøve å gjøre så mye som mulig, i følge personer som er kjent med prosessen.

Dette skal være en strategisk beslutning fra Apple, som mener at kundene deres ikke vil bruke stemmekommandoer uten å få en opplevelse på linje med å snakke med et menneske.

12 000 Alexa-ferdigheter
Dette er stikk i strid med strategien for Amazons Alexa, som har 12 000 eller flere “skills” (ferdigheter), men som er vanskeligere å bruke.

Det er også semantiske forskjeller i måten man utfører kommandoer på, der Siri skal være langt bedre på å motta varierte kommandoer enn Alexa, som krever at du sier ting på en bestemt måte for å gjøre bestemte handlinger.

Åpner Apple en ferdighetsbutikk?
Mange mener også at Apple burde starte opp enn “skills store,” en butikk for ferdigheter, for å tiltrekke seg utvilkere.

Potensialet for Apples orginale iPhone kom ikke frem før tusenvis av utviklere begynte å bygge apper, sier Matt McIlwain, som en en investor i Madrona Venture Group.

– For å tiltrekke deg utviklere i en moderne verden, trenger du en plattform, sier han til Reuters, – Hvis Apple ikke lanserer en “skills store,” vil det være en feil.

Kilde
Reuters

Stikkord: Apple, siri