Hopp til navigasjon Hopp til innhold
I labben der Essential Phone ble til. (Ill.: Essential)

Android-skaperen: – Det var ikke slik jeg ville plattformen skulle ende opp

Mener det har blitt kaos, lover å rydde opp med nye produkter.

Andy Rubin, en av hovedpersonene bak Android, har hatt mye tid på å tenke på teknologi, og ikke minst plattformen han hjalp ut i verden og som kjører på milliarder av enheter.

Lover en sømløs opplevelse
Nå har han skrevet om hvorfor han lanserer sin egen mobil, Essential Phone:

“Den egentlig grunnen er at jeg var ute på byen med en kompis. Vi snakket om hva vi ikke likte med teknologien per i dag med færre og færre valgmuligheter og flere og flere unødvendige funksjoner som roter til livet vårt, for ikke å snakke om et hav av produkter som ikke fungerer med hverandre.”

Skylder på seg selv
Rubin går lenger enn de fleste kanskje hadde gjort, og innrømmer at han “har skylden” for at Android har blitt rotete:

“Men akkurat i det jeg ville kritisere mer, slo det meg: Jeg er delvis skyldig i dette.

For alt det gode Android har gjort for å bringe teknologi til nesten alle, har plattformen også skapt denne merkelige nye verdenen der folk tvinges til å kjempe mot den samme teknologien som skulle forenkle livene deres. Var dette alt vi hadde tenkt å gjøre? Var dette det beste vi kunne gjøre?

Etter nok en lang samtale med vennen min, valgte vi å starte et nytt selskap og å bruke verktøy skapt for nåtiden for å skape produkter for folk som lever nå”.

Han snakker altså om at produktene må kunne snakke sammen, og da er det innlysende at det også kommer andre produkter fra selskapet og Rubin, og ser man det: et patent går på at de skal lansere smartbriller.

 

Kilder:
Essential.com
Patently Apple

Stikkord: android, Mobil