Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples App Store har tjent inn godt med penger for utviklerne bak appene der. (Ill.: Apple)

Apple har betalt ut 595 milliarder kroner til utviklere siden 2008

App-økonomien er virkelig.

Apple annonserte i går at de har betalt ut 70 milliarder dollar – eller 595 milliarder norske kroner – til utviklerne sine siden App Store ble startet i 2008.

– Folk elsker apper
– Folk over alt elsker apper, og kundene våre laster dem ned i rekordtall, sier Phil Schiller, Apples markedssjef. – Søtti milliarder dollar inntjent av utviklerne er svimlende. Vi er stadig overrasket over alle de flotte nye appene som utviklerne våre skaper, og kan ikke vente med å se dem igjen neste uke på WWDC.

Det er spill og underholdning som er toppkategorien målt i omsetning, med Super Mario Run som en av de største slagerne noensinne.

Vekst over hele linja
Livsstilsapper og Helse og velvære-kategoriene har vokst med over 70 prosent i det siste året. Foto og Video-kategorien vokser derimot enda mer, og har vokst med 90 prosent i løpet av de siste tolv månedene.

Abonnementsløsningene vokser også, og er nå tilgjengelig i alle de 25 app-kategoriene, der App Stores aktive abonnementer er opp med 58 prosent i forhold til i fjor.

70 prosent opp på tolv måneder
I løpet av det siste året har nedlastingen av apper fra App Store vokst med 70 prosent.

Neste uke starter Apples WorldWide Developers Conference (WWDC) opp, der det er ventet oppdateringer til både iOS, macOS, watchOS og tvOS, samt ny maskinvare – og du kan følge annonseringene her på ITavisen fra mandag klokken 1900.

Kilde
Apple

Stikkord: Apple, ios