Hopp til navigasjon Hopp til innhold
The Verge har fått tafset på Essential Phone. (Ill.: Essential)

The Verge har tafset på Essential Phone: – Den føles litt firkantet

– Det er supermerkelig å ha kameraet plassert øverst på midten mellom skjermen,

Tidligere denne uken introduserte Andy Rubin smarttelefonen Essential Phone med flere spennende egenskaper. The Verge er en av de første publikasjonene som har fått testet den.

Ingen forsmak på ytelse og programvare
Ettersom det er snakk om en prototype, er det vanskelig å si noe konkret om ytelsen og programvaren generelt, men The Verges utsendte fikk i hvert fall tafse litt på Essential Phone.

De beskriver mobilen som ganske bred og at den nærmest føles litt firkantet sammenlignet med Galaxy S8 som er kjent for sine avrundede hjørner.

«Ettersom rammene er så smale på 5,7-tommeren, føles den ikke så massiv som den kunne ha følt», skriver The Verge.

«Men Essential forsøker ikke å konkurrere direkte med Samsung ved å lage kurvede hjørner ved kantene rundt skjermen. Det er en firkantet telefon, og det er slik den skal være.»

Det spesielle gapet øverst på skjermen
Det er ikke bare programvaren og ytelsen ikke The Verge kan si noe om, også kameraet var noe de ikke fikk testet. Ettersom Essential Phone har tilsvarende kameraoppsett som Huawei Mate 9 Pro og P10, skal det bli interessant å se hvordan førstnevnte presterer. Spesielt mot Huawei-mobilene.

Om kameraet på fremsiden, skriver nettstedet:

«Jeg vil si dette: Det er supermerkelig å ha kameraet plassert øverst på midten mellom skjermen, der du forventer at den skal dekke til tingene du trenger […] I løpet av de få minuttene jeg fikk med Essential Phone, ble blikket mitt konstant dratt mot det gapet, helt til det ikke gjorde det mer. Jeg tror at folk som ser telefonen vil syns at det er rart, mens folk som bruker telefonen ikke vil bry seg.»

Så langt konkluderer The Verge slik:

«Jeg kan ikke garantere at du vil like maskinvaren til Essential Phone, men jeg kan si såpass: den har klart å få en egen og unik designidentitet selv om den heller mot det samme rammeløse designet med kurvet skjerm som vi har sett på andre telefoner. Den føles tilfredsstillende tett, noe som forhåpentligvis er et tegn på at batteriet i det har kapasitet nok til å vare gjennom en hel dag.»

Har du planer om å skaffe deg Essential Phone?

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: essential, Mobil